Screen Shot 2022 11 27 at 183559

Filmpje! Attje Kuiken wakkert de haat tegen FVD aan

Politieknov 27 2022, 18:55
Bij WNL Op Zondag kreeg PvdA-leider Attje Kuiken alle tijd en ruimte om Forum voor Democratie weer eens lekker zwart te maken. Want dat is wat WNL - de omroep van De Telegraaf - en de PvdA het liefst de hele dag door doen. FVD wegzetten als eng - en ongetwijfeld een poging wagen om de partij binnenkort te verbieden.
"FVD bagatellisseert voortdurend hun rol in het aanjagen van anti-overheidsdenken," zei Kuiken onder meer bij WNL. En dat is blijkbaar een ware doodzonde.
Maar dit is toch een beetje gek. Ten eerste is het flauwekul. FVD is niet tegen "de overheid" in het algemeen, maar tegen een overheid die met wanstaltig beleid de Nederlandse samenleving kapotmaakt. Dat is iets heel anders. Sterker nog, dat is waarom we verkiezingen houden; dat je de manier waarop de overheid functioneert radicaal kunt wijzigen, maar op vreedzame wijze.
Ten tweede is het ronduit bizar dat mensen als Kuiken "anti-overheidsdenken" als een soort van misdrijf zien. Wat is er mis met "anti-overheidsdenken"? Je kunt het er misschien mee oneens zijn, maar zo te denken is alleen illegaal in een tirannie. In een vrij land mogen er ook vreedzame anarchisten, libertariërs, en anarcho-kapitalisten zijn, om maar een paar voorbeelden te noemen van 'anti-overheidsdenkers.'
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er zijn hele politieke ideologieën die een samenleving bepleiten zonder welke overheid dan ook - of in het geval van libertariërs zo'n kleine overheid dat Kuiken hen ongetwijfeld "anti-overheid" vindt. Moeten die mensen en ideologieën dan vastgezet worden, mevrouw de PvdA'er? Moeten ze verdwijnen? Misschien in een goelagje verdwijnen?
Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de beschuldiging van 'anti-overheidsdenken' niets meer of minder dan een excuus is van Kuiken (en het kartel) om FVD uiteindelijk te verbieden. Blijkbaar dénken ze dat het een gegronde reden is om een partij te verbieden, en dus plaatsen ze FVD in precies die hoek.
Levensgevaarlijk, doodeng, en vooral ook antidemocratisch tot en met. En let wel, deze antidemocraten hebben de euvele moed ánderen 'antidemocratisch' en zelfs 'fascistisch' te noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten