Links-radicale professor Leo Lucassen woest: hoe durven we Marokkaanse jongeren aan te spreken op hooliganisme?!

Links-radicale professor Leo Lucassen woest: hoe durven we Marokkaanse jongeren aan te spreken op hooliganisme?!

Binnenlandnov 28, 9:00
De extreemlinkse haatprofessor Leo Lucassen is vandaag weer eens boos. Heel boos. Hij vindt het namelijk volstrekt belachelijk dat Marokkaanse Nederlanders aangesproken worden op het wangedrag van Marokkaanse-Nederlandse jongeren na de overwinning van Marokko op België. Racisme!
Het is gisteren helemaal misgegaan. Marokko won op het WK tegen Brazilië. Je zou denken dat dit voor Marokkaanse Belgen, Fransen en Nederlanders op z'n best reden voor een feestje zou zijn - en eigenlijk helemaal niets omdat ze zogenaamd 'Belgen, Fransen dan wel Nederlanders' zijn
Maar nee, niets is minder waar. Ten eerste voelen deze derde/vierde generatie 'Marokkaanse Europeanen' zich nog altijd Marokkaan, en geen Nederlander/Belg/Frans. En ten tweede vierden ze geen feest, maar sloegen ze aan het rellen. Want, tja, waarom zou je een gelegenheid voorbij laten gaan om de boel even lekker te terroriseren? Hoewel het een wedstrijd was tussen België en Marokko, gingen Marokkaanse Nederlanders de straat op in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, waar ze vervolgens alles kort en klein sloegen. Het was zo erg dat de ME er aan te pas moest komen.
Natuurlijk is hier heel veel kritiek op geweest. Maar helaas vindt de linkse gekke professor Leo Lucassen dat ver-schrik-ke-lijk. Want hoe durven 'witte' Nederlanders Marokkaans-Nederlandse/Belgische/Franse jongeren aan te spreken op hun wangedrag! Wat een racisme! Wat een haat!
"Ben als witte Nederlander nooit aangesproken op wangedrag van voetbalhooligans, Staphorstenaren, wappies of AZC-bestormers," aldus Lucassen. "Dat dat bij Marokkaanse Nederlanders wel gebeurt, zegt vooral iets over de al decennia heersende stigmatisering van deze groep."
Natuurlijk is dit je reinste flauwekul. Toen er iets gebeurde in Staphorst - wat niet eens bijna leek op wat er gisteravond gebeurde in allerlei grote Europese steden - was links er juist als de kippen bij om te klagen over 'racistische witte Nederlanders.' Wat gebeurde in Staphorst werd gebruikt als argument om héél conservatief 'wit' Nederland weg te zetten als racistisch en mogelijk zelfs gewelddadig.
Sterker nog, 'witte' Nederlanders hebben te horen gekregen dat de staat uit hun naam volgende maand 'excuus' gaat aanbieden 'voor het slavernijverleden.' En geschifte figuren als Lucassen willen dat diezelfde 'witte' Nederlanders daarvoor miljoen en nog eens miljoenen (miljarden) aan 'herstelbetalingen' voor gaan betalen. Waarom? Omdat ze 'wit' zijn. En dan niet omdat ze nú iets misdoen. Oh nee. Om iets dat honderden jaren geleden is gebeurd.
Lucassen liegt dus gewoon.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar natuurlijk is het ook gewoon volstrekt bezopen, wat hij zegt. De reden dat de Marokkaanse-Nederlandse gemeenschap aangesproken wordt op dit wangedrag is dat de relschoppers aan het relschoppen waren vanuit hun etnische achtergrond. Ze waren 'blij' omdat Marokko gewonnen had. De rellen zijn intrinsiek verbonden aan hun 'Marokkaans-zijn.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten