afbeelding van whatsapp op 2023 11 08 om 092352 2b2a2b42

Breda overweegt beknotting van vrije meningsuiting na anti-VVD-projectie: Is dit het nieuwe Nederland?

Binnenlandnov 08 2023, 21:00
In het altijd Bourgondische Breda heeft PvdA burgemeester, Paul Depla, zich kennelijk laten verrassen door een stoutmoedig staaltje van politiek activisme. Een projectie van de VVD met een fors rood kruis erdoorheen, heldhaftig op de gevel van het politiebureau geschenen door de onverschrokken leden van de Farmers Defence Force en de politieke partij Belang van Nederland (BVNL). Maar in plaats van deze creatieve uiting van politiek ongenoegen te omarmen, klinken er nu omineuze geluiden over nieuwe regels. Is dit de zoveelste poging om een oppositiegeluid te smoren?
Laten we niet kinderachtig doen, deze actie is allesbehalve subtiel. Maar sinds wanneer is subtiele expressie een vereiste in het politieke discours? BVNL en hun medestanders hebben de stoute schoenen aangetrokken en kiezen voor een ongebruikelijke, maar treffende manier om hun boodschap over te brengen. Het is een verfrissende afwisseling van het eeuwige geflyer en doet precies wat het moet doen: het trekt de aandacht.
Burgemeester Depla, die het fenomeen als 'nieuw' beschrijft, lijkt echter meer bezorgd te zijn over mogelijke onrust dan over de inhoud van de boodschap. Hij refereert in BN de Stem aan kwetsende en racistische leuzen die in het verleden zijn geprojecteerd, maar laten we wel wezen: een vergelijking trekken met deze ludieke actie is appels met peren vergelijken. De projectie van BVNL en de boeren was geenszins kwetsend of racistisch; het was politieke satire, een vorm van expressie die in een gezonde democratie thuis hoort.
De reactie van het establishment is zoals verwacht: conservatief en angstvallig. Men spreekt over 'regels' om dergelijke projecties aan banden te leggen. Maar laten we niet vergeten dat dit soort regels een glijdende schaal zijn naar een samenleving waar vrijheid van meningsuiting slechts een holle frase is. Vandaag is het een projectie, morgen misschien een politieke cartoon of een kritische tweet die aan banden wordt gelegd.
Depla en consorten zouden zich beter druk kunnen maken over de echte problemen in Breda en Nederland, in plaats van zich te bekommeren om een paar onschuldige lichtstralen in de nacht. We moeten ons afvragen wat de volgende stap is: Een boete voor wie het waagt om buiten de lijntjes te kleuren?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Laten we het duidelijk stellen: wat BVNL en de boeren hebben gedaan is niets minder dan een noodzakelijke uitdaging van de politieke norm. Het is een oproep tot ontwaken uit de politieke apathie die onze samenleving dreigt te verstikken. In plaats van weg te kijken, is het tijd dat we allemaal een beetje moed tonen. Misschien is het tijd voor wat meer projecties, niet minder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten