richard de mos

Coalitie in Den Haag valt na onenigheid over oud-wethouder Richard de Mos

Binnenlandjun 30 2023, 12:30
De politieke situatie in de gemeente Den Haag nam een onverwachte wending gisterenavond, toen de coalitie uiteenviel nadat de VVD uit de samenwerking met D66, CDA, PvdA en GroenLinks stapte. Deze stap werd genomen vanwege een meningsverschil over de manier waarop GroenLinks en de PvdA gesprekken wilden aangaan met oud-wethouder Richard de Mos.
Richard de Mos werd in april van dit jaar volledig vrijgesproken van corruptie aanklachten en heeft nu de wens geuit om terug te keren in het college met zijn partij Hart voor Den Haag. Bemiddelaar Bruno Bruins had geadviseerd om met De Mos in gesprek te gaan. Terwijl de VVD, CDA en D66 bereid waren om deze gesprekken aan te gaan, waren de PvdA en GroenLinks hier fel op tegen. Direct na het debat dienden de twee VVD-wethouders, Anne Mulder en Kavita Parbhudaya, hun ontslag in. "We nemen met spijt kennis van het vertrek van onze collega's. Het college zal doorgaan met het werk," verklaarde burgemeester Jan van Zanen, tevens voorzitter van het college.
D66 stelde tijdens het debat voor om met de gehele oppositie, en met name Hart voor Den Haag, in gesprek te gaan. Dit voorstel werd namens de hele coalitie gedaan, maar de VVD gaf aan dat de naam van Hart voor Den Haag niet in het voorstel vermeld moest worden. Hierop verklaarde D66 dat het slechts hun eigen motie betrof. Deze situatie resulteerde in een openbare berisping voor de coalitie. De motie werd uiteindelijk niet aangenomen.
Aan het einde van het debat diende de VVD plotseling een motie in waarin werd voorgesteld dat de coalitiepartijen 'verkennende gesprekken zouden voeren met Hart voor Den Haag over deelname aan de coalitie'. GroenLinks en de PvdA stemden tegen de motie, maar deze werd toch aangenomen. Na de stemming kondigde de VVD de val van de coalitie aan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten