shutterstock 1937646103

College Den Haag op vallen: VVD wil Richard de Mos terug hebben in de coalitie

Politiekjun 24 2023, 14:30
In Den Haag is er iets heel geks aan de hand. Hart voor Den Haag van Richard de Mos werd daar uit het college gegooid toen het OM met allerlei beschuldigingen kwam aan zijn adres. Maar nu hij vrijgesproken is wil De Mos natuurlijk terug. En de VVD wil dat óók. Het enige probleem? De andere coalitiepartijen weigeren. Het resultaat is dat het college op omvallen staat.
Iedereen weet onderhand dat Richard de Mos vrijgesproken is door de rechter. Hij heeft niet gedaan waar het OM hem van beschuldigd heeft. Ja, datzelfde OM gaat in hoger beroep, maar er zijn heel weinig mensen die denken dat de uitspraak wezenlijk verandert. Het OM had namelijk geen bewijs. Alles was gestoeld op aannames en overdrijvingen. Waarom? Omdat De Mos anti-establishment was en dus uit de weg moest worden geruimd.
Hoe dan ook, nu hij vrijgesproken is moet Hart voor Den Haag natuurlijk terug kunnen in het college. Gek genoeg is er slechts één Haagse partij die dat ook wil: de VVD. Alle andere coalitiepartijen willen Hart voor Den Haag er buiten houden.
In de meeste gevallen gaat de VVD dan mee met D66, maar nu niet. Volgens Ron Fresen is de situatie zo uit de hand aan het lopen dat het college op omvallen staat. "De VVD is bereid de coalitie op te blazen als de anderen een serieus gesprek over deelname @GDMDenHaag van @RicharddeMos blijven blokkeren," aldus Fresen. Daarbij noemt hij "zeer betrouwbare bronnen rond de VVD-fractie."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
"De VVD legt de druk daarmee vooral bij D66," gaat Fresen verder, "die intern verdeeld is over wel of geen gesprekken met De Mos. De andere coalitiepartijen GroenLinks en PvdA zijn daar sowieso fel tegen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten