Filmpje! Vandaag Inside: ''Schande dat het OM nog steeds serieus nadenkt over hoger beroep tegen Richard de Mos''

Binnenlandmei 26 2023, 12:00
Veel Nederlanders zijn het eens met de uitspraken van Johan Derksen en Wierd Duk in de recente uitzending van Vandaag Inside. Beiden bekende mediapersoonlijkheden spraken hun verontwaardiging uit over het feit dat het Openbaar Ministerie (OM) nog steeds serieus nadenkt over een hoger beroep tegen Richard de Mos. Dat is ook onbegrijpelijk!
Johan Derksen, altijd recht voor zijn raap, liet er geen twijfel over bestaan: "Het is een schande dat het OM nog steeds serieus nadenkt over een hoger beroep tegen Richard de Mos." En hij heeft gelijk. De Mos heeft zich gedurende drie jaar lang ingezet om op een fatsoenlijke manier de stad Den Haag te besturen. En wat heeft hij daarvoor teruggekregen? Valse beschuldigingen en een inperking van zijn mogelijkheden om het verschil te maken.
De uitspraak van Derksen wordt versterkt door de woorden van Wierd Duk, die zich eveneens kritisch uitliet over het OM: "Hij is in alle opzichten vrijgesproken en toch gaat het Openbaar Ministerie toch in beroep. Hebben zij nou echt niks beters te doen?" Een terechte vraag. Waarom blijft het OM vasthouden aan een zaak waarin De Mos reeds is vrijgesproken?
Het is tijd dat het OM zijn prioriteiten heroverweegt. Het voeren van een hoger beroep tegen Richard de Mos lijkt meer op een koppigheid dan op een streven naar gerechtigheid. De vrijspraak van De Mos was duidelijk en ondubbelzinnig, en het is hoog tijd dat het OM deze uitspraak respecteert en zich richt op zaken die daadwerkelijk van belang zijn voor de samenleving.
Het is belangrijk om te benadrukken dat Richard de Mos het slachtoffer is geworden van ongefundeerde beschuldigingen die zijn reputatie hebben geschaad. Hij heeft altijd zijn onschuld volgehouden en is nu eindelijk vrijgesproken. Het is de hoogste tijd dat het OM dit erkent en stopt met deze nutteloze juridische strijd.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De uitspraken van Johan Derksen en Wierd Duk hebben een belangrijk signaal afgegeven. Ze vertegenwoordigen de stem van vele Nederlanders die teleurgesteld zijn in het functioneren van het OM in deze zaak. Het is tijd dat het OM naar hen luistert en zich concentreert op zaken waar echte gerechtigheid en maatschappelijk belang mee gemoeid zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten