wlanl mystic mabel politie 1

Compleet respectloos: Agent in Den Haag bijna gewurgd door tuig

Binnenlandaug 14 2023, 21:00
Het bloed kookt. Dit is het moment waarop we het hebben over een stad, over Nederland, dat zijn fundament van respect, waardigheid en menselijkheid lijkt te verliezen. In het uitgaanscentrum van Den Haag werd dit weekend een agent van zijn fiets getrokken door twee mannen. Maar dat is slechts de helft van het huiveringwekkende verhaal. Wat volgde was een schokkend voorbeeld van het eroderende respect voor onze handhavers van de wet.
De agent, die zijn best deed om de orde in de stad te handhaven, werd niet alleen van zijn fiets getrokken, maar werd ook nog eens gewurgd toen één van de aanvallers zo hard aan zijn fietshelm trok dat hij stikte schrijft het AD. Alsof dat nog niet genoeg was, besloten omstanders – in plaats van de agent te helpen – om zich te mengen in de mishandeling.
Zijn we nou helemaal gek geworden? Waar is het respect gebleven voor de mannen en vrouwen die hun leven op het spel zetten om onze straten veilig te houden? Hoe zijn we op dit punt beland, waar omstanders, in plaats van in te grijpen, besluiten om deel te nemen aan zo'n gruweldaad?
Uiteindelijk werden een 34-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige dakloze man gearresteerd in verband met het incident. Wat echter verbijsterend is, is dat de 23-jarige alweer op vrije voeten is. Serieus? Iemand die betrokken is bij een dergelijke daad wordt zomaar weer de straat op gelaten? Waar zijn onze prioriteiten?
De 34-jarige man zit nog vast, en gelukkig heeft de agent aangifte tegen hem gedaan. Het is nu aan de rechter-commissaris om te beslissen of de man langer achter de tralies blijft. Laten we hopen op een verstandige beslissing, zodat dit soort barbaren niet vrij rondlopen in onze samenleving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit incident is slechts een symptoom van een veel groter probleem: een groeiende minachting voor de wet en een overheid die schijnbaar niet in staat is om haar burgers en haar dienders te beschermen.
Het is hoog tijd voor actie. Het is tijd dat we de controle terugnemen en een helder signaal afgeven dat dit soort wangedrag niet wordt getolereerd. Het is tijd dat we opkomen voor de mensen die elke dag hun leven riskeren om ons veilig te houden. Genoeg is genoeg.
Richard de Mos, de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, vindt het gedrag van de omstanders zeer schokkend ''Vreselijk dat, vaak onderbetaalde agenten, die zo hard werken om onze veiligheid te waarborgen, door tuig van de richel zo worden aangevallen. Nog schokkender, dat omstanders dat kennelijk heel gewoon vinden. Ik hoop dat de opgepakte vermoedelijke daders keihard worden gestraft.''
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten