shutterstock 1929816080

Complete huisraad vluchtelingen en statushouders gedumpt. “een bizar tafereel”

Binnenlandnov 29 2022, 13:00
Eerder dit jaar werd in de gemeente Bloemendaal hard gewerkt om het landgoed Dennenheuvel klaar te maken voor de opvang van 30 vluchtelingen uit Oekraïne. Zo sprak de huismeester in maart zich bij NH Nieuws nog positief uit over de hulp die ze krijgen van bewoners. "Als mensen spullen komen brengen, blijven ze om de kamers schoon te maken of om stapelbedden in elkaar te zetten." Naast de vluchtelingen uit Oekraïne verblijven er ook statushouders en antikrakers. “Een bonte stoet” volgens de huismeester. Maar wat blijkt nu? De complete inboedel staat inmiddels buiten op straat!
Allemaal meubels die bij veel Nederlanders nog een rondje mee zouden kunnen zijn nu allemaal bij het grofvuil gezet. Iets wat tot veel verbazing heeft gezorgd. Zo ook bij de lokale partij Hart van Bloemendaal, die er schande van spreekt, het via Social Media “een bizar tafereel” noemt en de conclusie trekt dat de overheid toch wel weer de portemonnee trekt.
Dit draagt dan ook niet bepaald bij aan het draagvlak voor het nog meer opvangen van statushouders en vluchtelingen. Het zou dan ook nog eens gaan om een deel gloednieuwe Ikea meubels. “De Oekraïners en statushouders hadden het blijkbaar niet nodig.” Je gaat jezelf bij het zien van dit soort beelden toch afvragen hoelang mensen er nog trek in hebben om mensen in nood te helpen als je ziet dat er op zo’n manier met je gedoneerde spullen wordt omgegaan. Wetende dat er volop Nederlandse gezinnen zijn die maar wat graag nieuwe of 2e hands meubels van de Ikea zouden kunnen gebruiken. Maar nee, het geld groeit aan de bomen in Bloemendaal en alles dumpen heeft blijkbaar de voorkeur. De gemeente Bloemendaal moet zich kapot schamen!
De verantwoordelijk wethouder kan waarschijnlijk nog wel de nodige pittige vragen verwachten over de huisraad van de "bonte stoet" aan inwoners van landgoed Dennenheuvel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten