Complete huisraad vluchtelingen en statushouders gedumpt. “een bizar tafereel”

Complete huisraad vluchtelingen en statushouders gedumpt. “een bizar tafereel”

Eerder dit jaar werd in de gemeente Bloemendaal hard gewerkt om het landgoed Dennenheuvel klaar te maken voor de opvang van 30 vluchtelingen uit Oekraïne. Zo sprak de huismeester in maart zich bij NH Nieuws nog positief uit over de hulp die ze krijgen van bewoners. "Als mensen spullen komen brengen, blijven ze om de kamers schoon te maken of om stapelbedden in elkaar te zetten." Naast de vluchtelingen uit Oekraïne verblijven er ook statushouders en antikrakers. “Een bonte stoet” volgens de huismeester. Maar wat blijkt nu? De complete inboedel staat inmiddels buiten op straat!

Allemaal meubels die bij veel Nederlanders nog een rondje mee zouden kunnen zijn nu allemaal bij het grofvuil gezet. Iets wat tot veel verbazing heeft gezorgd. Zo ook bij de lokale partij Hart van Bloemendaal, die er schande van spreekt, het via Social Media “een bizar tafereel” noemt en de conclusie trekt dat de overheid toch wel weer de portemonnee trekt.

Dit draagt dan ook niet bepaald bij aan het draagvlak voor het nog meer opvangen van statushouders en vluchtelingen. Het zou dan ook nog eens gaan om een deel gloednieuwe Ikea meubels. “De Oekraïners en statushouders hadden het blijkbaar niet nodig.” Je gaat jezelf bij het zien van dit soort beelden toch afvragen hoelang mensen er nog trek in hebben om mensen in nood te helpen als je ziet dat er op zo’n manier met je gedoneerde spullen wordt omgegaan. Wetende dat er volop Nederlandse gezinnen zijn die maar wat graag nieuwe of 2e hands meubels van de Ikea zouden kunnen gebruiken. Maar nee, het geld groeit aan de bomen in Bloemendaal en alles dumpen heeft blijkbaar de voorkeur. De gemeente Bloemendaal moet zich kapot schamen!

De verantwoordelijk wethouder kan waarschijnlijk nog wel de nodige pittige vragen verwachten over de huisraad van de "bonte stoet" aan inwoners van landgoed Dennenheuvel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
statushouders meubels bizar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer