Waarnemend fractievoorzitter PvdD opent de aanval op BBB "gevaarlijk voor mens, dier en natuur."

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Waarnemend fractievoorzitter PvdD opent de aanval op BBB "gevaarlijk voor mens, dier en natuur."

Waarnemend fractievoorzitter van Partij voor de Dieren Christine Teunissen heeft besloten om zichzelf ten kosten van de Boeren Burger Beweging te gaan profileren. Zo zou volgens Teunissen BBB het belang vertolken van de “Big Agro” en de Bio-industrie. Ook zou BBB twijfel zaaien over “de enorme impact” van stikstof op de Nederlandse natuur. “Rampzalig voor dieren, natuur en milieu.” Aldus Teunissen op Twitter die soortgelijke woorden ook afgelopen zondag sprak tijdens het congres van Partij voor de Dieren.

Deze teksten gingen er dan ook als zoete Vegakoek in bij de achterban van Partij voor de Dieren. Wat vervolgens weer terecht voor onrust heeft gezorgd bij BBB-voorvrouw Caroline van der Plas, die op haar beurt het hele verhaal geen fijne ontwikkeling vindt en het “lelijke politiek” noemt van Teunissen.

Dat geweld en dierenactivisten nooit ver uit elkaar liggen is niets nieuws. 6 Mei 2002 is daar zo’n voorbeeld van. Deze ontwikkeling is dan ook weer eens zorgelijk te noemen en tamelijk hypocriet. Dit terwijl er druk gesproken wordt over het afschaffen van Forum voor Democratie zijn er ondertussen partijen die doodleuk roepen dat andere partijen zoals in dit geval BBB “gevaarlijk zijn”. Het hele probleem met dit soort partijen is nou net dat zij zélf de boosdoener zijn.

Tot slot voegt van der Plas er nog aan toe dat de beveiliging in de tweede kamer hier ook niet heel vrolijk van wordt. Tevens is het ook maar de vraag wat voor consequenties dit allemaal met zich meebrengt voor Partij voor de Dieren. De kans is niet heel groot dat ook zij op het lijstje komen te staan van partijen die af geschaft moeten worden. Het meten met twee maten in Den Haag is dan ook niet iets van gisteren en zal ook voorlopig nog wel even aanhouden. Het is in ieder geval een goed idee om mevrouw Teunissen er nog eens aan te herinneren wat dit soort uitspraken als gevolg kunnen hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer