6709504391 a4be3f0685 c

De bouw kan volgende maand volledig stil komen te liggen door uitspraak Raad van State

Binnenlandsep 16 2022, 10:25
Je leest het goed de bouw kan komende maand volledig stil komen te liggen. Dit komt allemaal door het opgeblazen papieren stikstofprobleem. Dit kabinet houdt dit land gegijzeld door allemaal stikstof- en klimaatcrises op te blazen tot grote porporties. De Raad van State gaat uitspraak doen over de realisatie van het Porthos-project in de Rotterdamse haven. Als dat oordeel negatief uitvalt kan de bouw volledig stil komen te liggen. Met D66 rechtspraak in dit land is de kans aanwezig dat dit gebeurt.
Daar hebben we milieuextremist Johan Vollenbroek weer. Deze man heeft veel moeite met het Porthos-project. Hij probeert een eerdere regeling uit 2019 van tafel te krijgen. Toen werd bepaald dat de stikstofuitstoot tijdens bouwprojecten niet meetelt met de totale stikstof uitstoot. Vollenbroek probeert dat nu onderuit te halen. Volgens BNR politiek verslaggever Leendert Beekman houden de bouwsector en politiek hun hart vast, want als de zaak wordt gewonnen door MOB, dan is de kans is groot dat de bouw volgende maand volledig stil komt te liggen.
'Als dit besluit inderdaad van tafel gaat, komen woningbouwprojecten in gevaar. Na de boeren zijn nu de bouwers aan de beurt. Zowel politiek als de bouwsector houdt het hart vast,' zegt Beekman. Het is toch ongelooflijk dat het kabinet het zover heeft laten komen dat extremisten een heel land kunnen gijzelen. En hele sectoren zoals de bouw, visserij en de landbouw vernietigen door hun klimaatevangelie. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Bij een negatieve uitspraak van de Raad van State staat er veel op het spel, omdat dan niet alleen de reguliere bouw (100.000 woningen per jaar om de wooncrisis op te lossen), maar ook de bouw van windmolens (Red. dat is in onze ogen geen drama!) en de 20.000 flexwoningen, die er voor het einde van het jaar moeten staan, hiermee zeer onzeker wordt. Dit land kan dus hiermee volledig op slot komen te staan. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten