De magische oversterfte blijft hoog: 'Minder doden door corona, maar toch oversterfte. Griep?'

De magische oversterfte blijft hoog: 'Minder doden door corona, maar toch oversterfte. Griep?'

De media zijn enorm verbaasd, geschokt, en verward. Uit de cijfers blijkt namelijk dat de oversterfte in Nederland torenhoog blijft. Ook in het tweede kwartaal van dit jaar zijn er fors meer mensen overleden dan het geval had moeten zijn. Hoe kan dat toch? vraagt de media zich af. Want het aantal coronadoden neemt juist af! Ja, raar hoor.

Volgens Nu.nl is de oversterfte nog steeds heel serieus. Het agat met name om 65-plussers "en mensen die gebruikmaken van de Wet langdurige zorg (Wlz), zoals bewoners van verpleeghuizen." Opvallend is dat het aantal sterfgevallen als gevolg van corona afneemt. In de maanden april, mei en juni ging het in totaal om 1.200 mensen. Vergeleken met een jaar ervoor was dat een daling van 46%.

Maar jeetje, nu komt het vreemde. "Het aantal sterfgevallen door ziekten van de ademhalingsorganen" neemt juist toe. Hoe dat kan? Dat weten ze niet. Nou ja, zeggen ze, misschien dat het mogelijk iets te maken heeft met een griepepidemie ofzo?

Omdat ze het niet 'weten' gaan ze het uitzoeken. Opmerkelijk genoeg weten ze al wel dat het niets te maken heeft met de vaccins. Helemaal niets. Daar zijn nul aanwijzingen voor. Alleen is dat toch een beetje... vreemd dat ze die conclusie kunnen trekken. Want Nu.nl stelt dat het onderzoek naar de oversterfte moeizaam verloopt door de privacyregels. "Daardoor kunnen de bezoekers bijvoorbeeld de gegevens over coronabesmettingen en vaccinaties niet van het RIVM en de GGD's krijgen."

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Ah. Dus er is "geen enkele aanwijzing" dat het misschien iets met de vaccins te maken heeft - maar het CBS kan ook niets zeggen over de vaccinatiestatus van mensen vanwege de privacyregels (regels, overigens, die blijkbaar niet golden toen we vorig jaar wilden reizen of zelfs gewoon lekker uit wilden).

Nou ja, het blijft dus een raadsel hoe dit nou eigenlijk kan, dat er zoveel mensen omkomen - en niet door corona. Zo gek. Ik heb werkelijk geen idee hoe het zou kunnen komen. Jullie wel?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties