Filmpje! Brallerige Wopke Hoekstra drijft Rutger Castricum tot woede

Filmpje! Brallerige Wopke Hoekstra drijft Rutger Castricum tot woede

Deze week was er een mooie clash tussen Rutger Castricum en Wopke Hoekstra. De CDA-minister van Buitenlandse Zaken weigerde namelijk tekst en uitleg te geven over hoe hij akkoord kan gaan met stikstofplannen van de coalitie, terwijl hij als CDA'er eerder liet weten dat belachelijk te vinden. Hilarisch genoeg reageerde Hoekstra door te stellen dat hij alleen nog maar als minister kan praten. Blijkbaar kan hij niet van rol wisselen als hem dat niet goed uitkomt.

CDA'er Wopke Hoekstra riep in een interview met het Algemeen Dagblad in augustus dat een halvering van de stikstofuitstoot in 2030 niet heilig moet zijn. Als dat doel niet gehaald kan worden zonder enorme schade aan te richten onder boeren, nou, dan moet de deadline maar opgeschoven worden.

Maar het lijkt erop dat hij dat standpunt op magische wijze heeft losgelaten. En dat is gek. Want inhoudelijk is er in de tussenliggende maanden niets veranderd.

Rutger Castricum van De Hofbar besloot dan ook om Hoekstra hierop aan te spreken. Hoe kan dit, wilde hij weten:

Maar Hoekstra's reactie was... bizar. Want hij zei opeens dat hij hier niet op kon ingaan. Want hij is immers minister. Lid van het kabinet. Hij steunt het kabinetsbeleid dus. In die hoedanigheid tenminste.

Castricum trapte daar natuurlijk niet in. Toen Hoekstra het befaamde interview gaf aan het AD was hij ook minister, maar hij kon plots toch ook spreken als CDA-partijleider. Als hij dat toen kon dan kan hij dat nu ook.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Hoekstra begon daarop te brallen en liep zelfs gewoon weg. Want op lastige vragen antwoord geven, dat doet deze arrogante CDA'er niet.

Deze man doet werkelijk alles voor de macht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties