Kijk! CU'er Don Ceder in debat met PVV'er Leon de Jong: 'Geld is niet alles. Inflatie niet compenseren'

Politiekokt 21 2022, 16:45
In debat met PVV'er Leon de Jong zette ChristenUnie-Tweede Kamerlid Don Ceder zijn eigen 'christelijke' masker op afgrijselijke wijze af. Wat we toen zagen - het echte gezicht van die man - is weerzinwekkend. Want hij en zijn mede-nepchristenen hebben een nieuwe reden verzonnen om de torenhoge inflatie niet te compenseren. Wat? Nou, "geld is niet alles."
Ah. Precies wat de Barmhartige Samaritaan gezegd zou hebben. Toch, Donnetje?
"De PVV zegt dat geld alles is, maar dat is juist waar wij tegen ageren," aldus Ceder terwijl hele horden gezinnen gewoon niet meer in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. "Misschien is het wel deel van het probleem dat wij dat hebben doen geloven," ging hij vervolgens verder - een man die, trouwens, iets van 150.000 euro per maand verdient geloof ik. "En dat dat ook een mensbeeld is dat tot veel ongelukken leidt."
Vervolgens stelde Ceder ook nog dat er "hoogconjunctuur" is en dat je voor instabiliteit zou zorgen als je ervoor zorgt dat mensen nog iets van voldoende geld krijgen om - ach, weet ik het - niet dood neer te vallen wegens kou in huis of zelfs honger en dorst.
PVV-Tweede Kamerlid Léon de Jong werd woedend toen hij de opmerkingen van Ceder hoorde. Dat maakte De Jong duidelijk in het debat zelf en ook op Twitter. "Hoe verzin je het?" schrijft hij daar als reactie op de empathieloze houding van de nepchristen Ceder. "Ondertussen gaan gezinnen kapot door geldzorgen!" 

ChristenUnie heeft iets nieuws bedacht om u niet te compenseren voor hoge inflatie: “Geld is niet alles”en koopkrachtvoorstellen zorgen voor “instabiel beleid”. Hoe verzin je het! Ondertussen gaan gezinnen kapot door geldzorgen! Bizar grote kloof tussen politiek en realiteit!

1.2K
Reply
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Ceder komt, zei De Jong, met mooie "ideologische verhalen dat geld niet alles is," maar in het echte leven is geld juist wel even het allerbelangrijkste voor mensen als ze hun energierekening, huur en zelfs de boodschappen niet meer kunnen betalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten