Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6619

7% hoger dan in Duitsland! Nederlandse inflatie geëxplodeerd naar 17%!

Politieksep 30 2022, 10:04
Het wanbeleid van het kabinet brengt de gewone Nederlander nóg meer aan de bedelstaf dan we al dachten. De inflatie in september bedraagt namelijk maar liefst 17,1%. Dat is niet alleen een nieuw record; het is een verpulvering van het oude record. En het betekent ook dat Nederlanders massaal aan de bedelstaf gebracht worden.
In september zijn de gemiddelde prijzen van normale producten - producten waar we allemaal gebruik van maken - met maar liefst 17,1% gestegen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze berekening is een eerste raming, later volgen de details, maar het is vrijwel zeker correct (mogelijk een paar tienden hoger of lager).
Dat is een nieuw record. Nog nooit eerder was de inflatie zo hoog in ons land. We gaan naar de 20%. Een maand geleden was de inflatie ook al schokkend, maar toen ging het om 13,7%. Oh man, those good old times.
Vergeleken met andere landen in onze regio stijgt de inflatie in Nederland veruit het hardst. In Duitsland gaat het ook mis, maar daar hebben ze het over 10%. Bij ons is dat dus 7 procentpunt (of 70 procent) meer. Zelfs in België is de inflatie met 11,3% lager dan in Nederland.
Dit soort cijfers zijn ronduit schokkend. Misdadig zelfs. Want het betekent niet alleen dat het dagelijks leven duurder wordt en dat mensen gewone boodschappen niet meer kunnen kopen, maar ook dat de mensen met spaargeld er keihard op achteruit gaan. Hun geld wordt gewoon steeds minder waard.
Opiniemaker Marianne Zwagerman is dan ook woest dat de inflatie deze geschifte vormen aanneemt. Zij eist dat Sigrid Kaag wordt ontslagen. "Tijd voor een nieuwe minister van Financiën NU!" schrijft ze op Twitter.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat is inderdaad de eerste stap die genomen moet worden. Maar dat gebeurt niet. Want de hoge inflatie is bewust kabinetsbeleid. Kaag waarschuwde ons al eerder dan we allemaal "een beetje armer" zouden worden. Dat was geen waarschuwing, maar een belofte. Zij en Rutte - en dat hele nachtmerriekabinet ook - wíllen dat het leven duurder wordt. Mensen moeten armer worden. De welvaart moet afgebroken worden zodat zij hun Great Reset kunnen uitvoeren. Build Back Better kan alleen als mensen totaal afhankelijk zijn van de staat. En dát kan weer alleen als mensen financieel aan de grond zitten.
Nederlanders moeten in actie komen. Want als wij als volk niets doen, dan eindigen we allemaal - behalve politici en hun rijke vriendjes in de bedrijfstop - als arme sloebers. Laten we dat echt gebeuren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten