De problemen op Schiphol worden steeds groter door geblunder Benschop

De problemen op Schiphol worden steeds groter door geblunder Benschop

De chaos op luchthaven Schiphol wordt met de dag groter. Reizigers zitten met handen in het haar door geannuleerde en geschrapte vluchten. De reputatie van Schiphol als betrouwbare luchthaven staat hierdoor op het spel in binnen- en buitenland.

Door het geblunder van CEO Benschop stranden er reizigers in het buitenland omdat hun vlucht naar Amsterdam wordt geschrapt. Of reizigers zien hun vakantie in rook opgaan door geannuleerde vluchten. Veel reizigers kiezen inmiddels eieren voor hun geld en wijken uit naar andere luchthavens. Reizigers hebben er geen trek in om hun vlucht te missen doordat ze vast komen te zitten in de rij bij de beveiliging. Door het tekort aan security personeel lopen de rijen flink op. Wanneer men hun vlucht mist dan is de bagage wel aan boord. Het is onzeker of de bagage dan ooit nog terugkomt op Schiphol. Dit risico willen veel mensen terecht niet nemen.

Door personeelsgebrek worden er veel vluchten geschrapt. Een woordvoerster van de KLM bevestigt de gang van zaken aan de Telegraaf. Er zijn geen alternatieve vluchten beschikbaar om de klanten te helpen deelt de woordvoerster mee. Met als gevolg dat er terugvluchten vervallen. De KLM geeft niet thuis als er gevraagd wordt hoeveel klanten er in het buitenland in de problemen zijn geraakt door het schrappen van vluchten. Dit is kenmerkend voor de hele situatie op Schiphol. Er wordt niet of te laat gecommuniceerd. Daardoor loopt de leiding van Schiphol de hele tijd achter de feiten aan.

Het belooft dus een pittig debat te worden deze week in de Tweede Kamer over de situatie op Schiphol. De baan van Benschop hangt aan een zijde draadje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties