Bezoeker valt het schilderij de Mona Lisa aan in het Louvre

Bezoeker valt het schilderij de Mona Lisa aan in het Louvre

Is er dan niks meer heilig of heeft men dan meer nergens respect voor. Dit denken veel mensen als ze lezen dat een kerk in brand wordt gestoken of als kunst wordt beschadigd door een gek. Gisteren was het weer raak toen een bezoeker het zicht op de Mona Lisa heeft besmeurd met een taart.

Gelukkig bleef dit prachtige werk van Leonardo Da Vinci onbeschadigd omdat een glazen vitrine het schilderij beschermt. Een andere bezoeker die het hele schouwspel heeft zien gebeuren zegt er het volgende over op Twitter. ''Misschien is dit gewoon gek voor mij. Maar een man verkleed als een oude dame springt uit een rolstoel en probeerde het kogelvrije glas van de Mona Lisa te breken. Vervolgens smeert hij cake op het glas en gooit overal rozen voordat hij wordt aangepakt door de beveiliging.'' Nee niet de toeschouwer maar de dader is knettergek.

Wat bezield je om tot zo'n daad over te gaan? De dader gaf een kort statement voordat hij werd afgevoerd door de beveiliging. ,,Sommige mensen proberen de aarde te vernietigen, denk aan de aarde!’’, aldus de dader. Het motief van de man waarom deze daad en hoe hij de taart het museum heeft binnengesmokkeld is niet duidelijk. Zijn statement geeft wel te denken dat we weer te maken hebben met een extreemlinkse klimaatgek. Gewelddadige extreemlinkse idioten horen veilig achter slot en grendel opgesloten te worden.

We zijn erg benieuwd wat verder onderzoek door de Franse autoriteiten gaat opleveren. We kunnen wel stellen dat we hier minimaal te maken hebben met een verwarde man.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer