sign 2854067 1920

De toegang tot Big Tech-diensten wordt je ontnomen

Binnenlandjul 10 2022, 14:58
Op een ochtend word je wakker, zet je een bak koffie en klap je je laptop open. Je probeert in te loggen op je Gmail. Op je scherm verschijnt een popup: “de toegang tot je Google-account is je ontzegd”. Helaas, je komt er niet meer in.
Je hebt geweigerd om je Gmail aan je EU Digital ID te laten koppelen, om die reden heeft Google je account geblokkeerd. Volgens Google is identificatie op het internet namelijk van groot belang. “Zo kunnen we samen spambots en andere vormen van vervuiling op het internet tegen gaan”, aldus Google.
Door zogeheten ‘Google Telemetry’ heeft Google daarnaast al je accounts aan elkaar gekoppeld: je Gmail, Google search, Google Docs, YouTube, Google Maps, Google books, Google flights etc. Dit is de meest voor de hand liggende en daardoor de meest invasieve vorm van tracking: je Google ID.
Op het moment dat je in de toekomst weigert om mee te werken met de dystopische plannen van de EU, het WEF en Big Tech, kan je de toegang dus met gemak ontzegd worden. Naast de Big Tech problemen rondom de surveillance van burgers is er dus nog een groot probleem: de centralisatie van macht en daarmee controle.
Bill Gates en het kapen van software-vrijheden
De eerste stappen richting deze controle zijn in de begindagen van het internet al uitgerold. Bij de opkomst van computers deden hobby developers alle software gratis van hand. Deze developers groepeerden zich midden jaren 70 onder de naam de “homebrew computer club”.
Microsoft eigenaar Bill Gates stuurde deze groep destijds een boze open brief: “An open letter to hobbyists”. In deze brief omschreef hij hoe “proprietary software” de nieuwe standaard zou moeten worden. Software moet een eigenaar hebben en voor dit eigendom moet betaald worden.
“Zoals de meesten van jullie hobbyisten weten, stelen jullie de software! Wie kan goed werk verrichten en niks betaald krijgen?”, aldus Gates.
Het is belangrijk om te benadrukken dat deze hobby developers niks tegen het verdienen van geld hebben. Ze vinden echter dat software zo vrij mogelijk moet zijn. Gates was hier duidelijk op tegen. Zijn Microsoft ontwikkelde vanaf de begindagen dan ook alleen gesloten software. De toon voor andere grote techbedrijven was gezet.
De zogenaamde Free(vrije) Software/Open Source movements hebben echter altijd voor vrije technologie gestreden. Bekende namen binnen deze bewegingen zijn Richard Stallman en Linus Torvalds. Hun meest bekende projecten zijn uiteindelijk samengesmolten in het open source en wereldwijd bekende GNU/Linux besturingssysteem.
Dus wat zijn de grondbeginselen van vrije software? De vrijheid om de broncode te bestuderen en deze naar wens aan te kunnen passen. De vrijheid om kopieën te maken en deze vrij te geven of te kunnen verkopen wanneer jij dat wilt. En als laatste mag je deze kopieën ook aanpassen voordat je ze van hand doet. Deze vier vrijheden definiëren vrije software, aldus Stallman.
Bij Android-Privacy.com staan wij volledig achter deze zienswijze. Vrije software doet wat het beloofd: het zorgt voor vrijheid bij de eindgebruiker. Combineer deze zienswijze met privacy, veiligheid, vrijheid van meningsuiting en decentralisatie en je hebt de perfecte cocktail om jezelf uit de Big Tech houdgreep te kunnen verlossen!
Snowden Smartphone en het Privacy Platform
Nu denk je wellicht: dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe kom ik er achter welke applicaties ik dan wél kan gebruiken? Welke technologie is dan nog wél te vertrouwen?
Om deze reden heeft Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen: de favoriete telefoon van NSA klokkenluider Edward Snowden. De telefoon draait op een Google-vrije versie van Android, waardoor al jouw favoriete applicaties gewoon beschikbaar zijn!
Uiteraard raadt Android-Privacy.com het gebruik van Big Tech applicaties af, omwille van de bescherming van je privacy en je vrijheid. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Snowden Smartphone ook toegang tot hun Privacy Platform, waar ze je alles leren over vervangers voor Big Tech-applicaties als YouTube, Whatsapp, Facebook, Twitter etc.
Het is begrijpelijk dat je niet direct kunt verhuizen naar alternatieven, dus leren ze je ook hoe je de bestaande applicaties op een privacy-vriendelijke manier kunt gebruiken. In onderstaande tweet zie je hoe Edward Snowden zijn telefoon ingericht heeft.
Replying to @Snowden

Software is equally important. The iOS and Android operating systems that run on nearly every smartphone conceal uncountable numbers of programming flaws, known as security vulnerabilities, that mean common apps like iMessage or web browsers become dangerous: you can be hacked.

1.5K
Reply
De telefoon is uitgerust met het meest veilige en privacy-vriendelijke besturingssysteem ter wereld: GrapheneOS. Daarnaast wordt al het verkeer via TOR verstuurd, zodat je IP te allen tijde verborgen is. Dit is exact de telefoon die je bij Android-Privacy.com kunt bestellen.
De telefoon beschermt daarnaast je privacy en je veiligheid met functionaliteiten als:
 • Geen IP leaks bij je ISP
  Alles via TORJe IP adres is tot aan je voordeur te herleiden. Om die reden wordt al het verkeer op de telefoon via het TOR-netwerk herleid. Dit zorgt er voor dat je internetserviceprovider jouw internetgedrag niet kan analyseren.
 • Camera en microfoon software kill-switches
  De meeste Android telefoons luisteren de hele dag met je gesprekken mee. Bij de Snowden Smartphone schakel je je microfoon en je camera over het gehele apparaat uit wanneer je deze niet gebruikt.
 • Geïsoleerde omgeving voor privacy-schadende apps als Whatsapp
  De Snowden Smartphone wordt geleverd met een geïsoleerde omgeving waar je privacy-schadende apps in kunt plaatsen. Deze apps kunnen niet bij de apps, foto’s, contacten en andere data van je telefoon. Daarnaast kun je deze omgeving volledig uitschakelen waneer je de apps niet gebruikt.
 • Geen Google login en dus geen Google telemetry
  Bij de Snowden Smartphone hoef je nooit in te loggen met een (Google) account. Google gebruikt je login om al je gegevens (Google docs, Youtube, Google search etc.) aan elkaar te koppelen. Met de Snowden Smartphone is dit verleden tijd.
 • Geen persoonlijke identifier leaks (fingerprint of IMEI)
  Alle mobiele apparaten en browsers hebben een uniek kenmerk waarmee ze geïdentificeerd kunnen worden. De Snowden Smartphone zal deze identifiers nooit lekken naar derden.
 • Geen 24/7 locatie tracking
  Met behulp van de permission manager stel jij zelf in welke applicatie toegang heeft tot je locatie. Uiteraard hebben Big Tech bedrijven als Google geen toegang.
 • Geen Corona contact tracing beacons
  In de Corona tijd zijn er verschillende contact-tracing toepassingen uitgerold over iPhone en Android telefoons. Deze telefoon is daar volledig vrij van.
 • Geen Bluetooth probs leaks, schakel standaard je bluetooth uit
  Het altijd aan hebben van je Bluetooth geeft een hoop privacy problemen. Met deze telefoon schakel je daarom je Bluetooth automatisch uit wanneer je deze, bijvoorbeeld, 10 minuten niet gebruikt.
 • … en nog veel meer!
De Snowden Smartphone is in de tweede helft van juli weer te verkrijgen. Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je de telefoon weer kunt bestellen? Laat dan je e-mailadres achter op de Snowden Smartphone pagina. Snowdenphone.nl leidt je direct naar de Snowden Smartphone-pagina op Android-Privacy.com.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten