12031938306 b6c624efdf c

CETA bijna helemaal afgeserveerd... hangt nu totaal af van kartelpartij en wannabe machtspartij PvdA

Politiekjul 10 2022, 14:00
Het belachelijke CETA-verdrag is niets meer of minder dan een hel. Voor Nederland, tenminste. Als dit verdrag er komt leveren we ons nog weer verder uit aan de globalisten. Alle macht geven we dan aan technocraten - die alleen maar bezig zijn met het uitvoeren van hun globalistische plannen en die daarbij bereid zijn over lichamen te gaan. Letterlijk.
Enkele jaren geleden legde Thierry Baudet heel goed uit waarom het CETA-verdrag zo'n verschrikkelijk idee is. Als je dat echt wilt begrijpen moet je de hele video kijken. Een betere weerlegging ervan heb ik namelijk nog niet gezien:
Het leek erop dat het CETA-verdrag, dat natuurlijk wel gesteund wordt door het kabinet, aangenomen zou worden, ook omdat JA21 in de Eerste Kamer het verdrag steunt. Maar wacht. Annabel Nanninga van JA21 heeft nu bekendgemaakt dat zij en de haren er tégen zullen stemmen. \
Dit betekent dat aanname van het verdrag in de Eerste Kamer afhangt van de coalitiepartijen plus ... de PvdA.
Replying to @TimCrutzen

Fractievoorzitter @ANanninga van JA21 zette gisteren zaak op scherp door zich klip en klaar tegen CETA uit te spreken. Dat betekent dat het nu volledig op @PvdA hangt. Bizar, want verzet bij PvdA tegen neoliberaal vehikel is gigantisch twitter.com/ananninga/stat…

Annabel Nanninga
Annabel Nanninga
@ANanninga

Geen zorgen over @JuisteAntwoord hoor, @lientje1967 en @estherouwehand. #JA21 zal tegen CETA stemmen, dus alleen de @PvdA kan het tij nog keren.

40
Reply

PvdA'ers wil geen CETA

De landelijke PvdA lijkt CETA nog steeds te steunen, maar de léden en lokale PvdA'ers zijn er keihard op tegen. Zij zien het verdrag als een neoliberale overeenkomst die het voor de onderste en middenklasse alleen maar lastiger gaat maken.
Prominente PvdA'er en voorzitter van FNV Kitty Jong legt uit dat een stem voor CETA volgens haar "een stem tegen een progressieve toekomst" is.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nu is het kijken wat de PvdA doet. Het is al lang duidelijk dat die partij tegen de macht wil aanschuren; dat ze er daar genoeg van hebben dat ze tweede viool moeten spelen steeds. Ze lijken bereid te zijn alles te doen om maar serieus genomen te worden door de coalitiepartijen - en geven hen steun wanneer ze daar maar om vragen.
Verraadt de PvdA haar eigen achterban nu alweer? Of doet de partij voor de verandering iets waar de achterban zich wél in kan vinden.

UPDATE

En ja hoor, het nieuws waarvan je wist dat het ging komen: de PvdA in de Eerste Kamer laat weten dat zij het CETA-verdrag wél steunt. En dat gaat niet veranderen. Deze partij stemt werkelijk op elke mogelijke wijze tegen de belangen en ideeën van de eigen achterban. Het lijkt verdorie de VVD wel.
Replying to @volkskrant

De PvdA is er voor het grootkapitaal. Ceta, hogere energieprijzen, hogere voedselprijzen en de lonen drukken met veel immigratie. twitter.com/Bruegel_org/st…

Bruegel
Bruegel
@Bruegel_org

🇪🇺 ENERGY PRICES Diederik Samsom ( @TimmermansEU @EUClimateAction): We have paid too little for our energy and food in the last 40 years, and will need to start paying more. Watch the full recording w/ @GuntramWolff @GeorgZachmann 👉 buff.ly/3D3frj3

155
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten