screen shot 2022 05 12 at 15

Pepijn van Houwelingen: 'Kabinet strooit met verblijfsvergunningen alsof het pepernoten zijn!'

Politiekjul 10 2022, 13:24
Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert geschrokken op het nieuws dat er onder VVD-kabinetten maar liefst 900.000 verblijfsvergunningen zijn weggeven aan nieuwkomers. "Verblijfsvergunningen worden door het kartel uitgedeeld alsof het pepernoten zijn," stelt de FVD'er terecht.
De Telegraaf komt met het ronduit schokkende nieuws dat er de afgelopen kabinetten maar liefst 900.000 verblijfsvergunningen gegeven zijn aan immigranten. Dit gebeurde dus terwijl de VVD het voor het zeggen had in ons land; een partij die steeds weer bij hoog en bij laag zweert de immigratiecijfers te beperken.
Het verbaast Pepijn van Houwelingen allerminst. De FVD'er heeft vaker kritiek op het partijkartel en heeft maar wat goed in de gaten dat al dat gepraat over beperkingen op immigratie en dergelijke flauwekul zijn. Het is een theaterstukje voor de bühne. Flauwekul, dat verkondigd wordt omdat het 't goed doet op verkiezingscampagne.
"Verblijfsvergunningen worden door het kartel uitgedeeld alsof het pepernoten zijn," concludeert Van Houwelingen nu spitsvondig.
Tja, daar valt natuurlijk weinig van te zeggen. Het is inderdaad waar dat de VVD en VVD-kabinetten zich de afgelopen jaren zo hebben gedragen. En als verblijfsvergunningen pepernoten zijn, dan betekent dit dat de minsters Zwarte Pieten zijn, en Mark Rutte Sinterklaas.
Het is wat. De VVD is gegaan van de partij die ánderen ervan beschuldigd zich als Sinterklaas te gedragen tot een partij die zélf een extreme versie van Sinterklaas is. Want iedereen is ongetwijfeld bekend met dit schitterende en historische fragment van VVD'er Wiegel die PvdA-mafkees Joop den Uyl aanpakt:
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Helaas, die tijden zijn niet meer. De VVD is de nieuwe PvdA; de partij van Joop den Uyl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten