Pepijn van Houwelingen: 'Kabinet strooit met verblijfsvergunningen alsof het pepernoten zijn!'

Pepijn van Houwelingen: 'Kabinet strooit met verblijfsvergunningen alsof het pepernoten zijn!'

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert geschrokken op het nieuws dat er onder VVD-kabinetten maar liefst 900.000 verblijfsvergunningen zijn weggeven aan nieuwkomers. "Verblijfsvergunningen worden door het kartel uitgedeeld alsof het pepernoten zijn," stelt de FVD'er terecht.

De Telegraaf komt met het ronduit schokkende nieuws dat er de afgelopen kabinetten maar liefst 900.000 verblijfsvergunningen gegeven zijn aan immigranten. Dit gebeurde dus terwijl de VVD het voor het zeggen had in ons land; een partij die steeds weer bij hoog en bij laag zweert de immigratiecijfers te beperken.

Het verbaast Pepijn van Houwelingen allerminst. De FVD'er heeft vaker kritiek op het partijkartel en heeft maar wat goed in de gaten dat al dat gepraat over beperkingen op immigratie en dergelijke flauwekul zijn. Het is een theaterstukje voor de bühne. Flauwekul, dat verkondigd wordt omdat het 't goed doet op verkiezingscampagne.

"Verblijfsvergunningen worden door het kartel uitgedeeld alsof het pepernoten zijn," concludeert Van Houwelingen nu spitsvondig.

Tja, daar valt natuurlijk weinig van te zeggen. Het is inderdaad waar dat de VVD en VVD-kabinetten zich de afgelopen jaren zo hebben gedragen. En als verblijfsvergunningen pepernoten zijn, dan betekent dit dat de minsters Zwarte Pieten zijn, en Mark Rutte Sinterklaas.

Het is wat. De VVD is gegaan van de partij die ánderen ervan beschuldigd zich als Sinterklaas te gedragen tot een partij die zélf een extreme versie van Sinterklaas is. Want iedereen is ongetwijfeld bekend met dit schitterende en historische fragment van VVD'er Wiegel die PvdA-mafkees Joop den Uyl aanpakt:

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Helaas, die tijden zijn niet meer. De VVD is de nieuwe PvdA; de partij van Joop den Uyl.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer