screen shot 2022 07 06 at 01

Door politie beschoten 16-jarige Jouke vrijgelaten en niet meer verdacht van 'poging tot doodslag'

Binnenlandjul 07 2022, 9:31
De 16-jarige Jouke, die door politieagenten beschoten werd toen hij op zijn trekker terug naar huis wilde, is vrijgelaten. De politie zegt dat hij niet langer verdacht wordt van poging tot doodslag. Dit betekent dus dat de politie zelf geconcludeerd heeft dat de bewering van agenten dat hij op ze had 'ingereden' onzin is. Hoe ik dat weet? Omdat als hij wél op ze was ingereden, dan was het wél poging tot doodslag geweest.
Enkele dagen geleden schrokken we ons allemaal kapot omdat de politie gericht en met scherp schoot op vreedzaam demonstrerende boeren. Maar het verhaal werd nog erger toen we ontdekten dat de boer in kwestie eigenlijk een boerenzoon van 16 jaar oud was. Het was Jouke. Een jongen die protesteerde, maar die laat op de avond naar huis wilde omdat hij er fysiek en emotioneel doorheen zat. Op het moment dat hij wegreed opende een geflipte agent het vuur op hem.
Het was en is een grof schandaal.
Ongelooflijk genoeg kwam de politie al snel met een statement naar buiten waarin gesteld werd dat Jouke én twee andere boeren op de agenten hadden ingereden. Ze zouden dus uit 'zelfverdediging' gehandeld hebben. Op de video's is te zien dat dit je reinste flauwekul is. Op het moment dat Jouke beschoten werd was hij letterlijk weg aan het rijden. Er was geen enkele sprake van accuut gevaar voor de politie.
Oké, we kunnen niet alles zien dat ervoor gebeurde, maar hoe meer video's naar buiten kwamen, hoe sterker iedereen de indruk kreeg dat het hele verhaal over 'op agenten inrijdende boeren' niet klopte.

Geen verdachte van poging tot doodslag

Nou, blijkbaar is de politie zelf ook tot die conclusie gekomen. Jouke en zijn twee vrienden zijn namelijk vrijgelaten en niet langer verdachte van poging tot doodslag. Wel zijn ze nog wel 'verdachte' - maar dan mogelijk van 'iets anders.' 
Wat anders precies? Daar wil de politie nog even over nadenken.
Met andere woorden, de politie en aanklager zijn nu naarstig op zoek naar redenen om deze mensen het leven zuur te maken. Maar zelfs zij weten dat ze 'poging tot doodslag' niet kunnen hardmaken.
Dit betekent dat de statement dat Jouke en co. inreden op de politie - of ingereden hadden op de politie en later dan zelf wegreden - totaal niet klopt, en dat de politie daarvan op de hoogte is. Als je bewust op iemand inrijdt is dat namelijk per definitie wél poging tot doodslag. Dat de politie deze verdenking laat vallen betekent dat het niet gebeurd is... en dus dat de initiële verklaring van de politie Friesland onjuist was, om niet te zeggen een leugen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Hilarisch genoeg roept de politie nu mensen op de beelden van de beschieting door de politie niet meer te delen op sociale media. Hilarisch? Ja, want dat is natuurlijk totaal ter bescherming van hun eigen imago. Media hebben het volste recht de beelden wél te delen omdat ze ongelooflijk nieuwswaardig zijn. En gewone burgers hebben datzelfde recht omdat het een schokkende daad van de politie is - een daad die impliceert dat de politie haar boekje ver te buiten gaat en teruggefloten moet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten