2022 07 28 1

Emotionele Henk Bleker is het verstoppertje spelen en de woordspelletjes van het kabinet spuugzat

Binnenlandjul 28 2022, 11:23
De boerenprotesten zijn gisteren een nieuwe fase ingegaan. Waren de blokkades eerst met voertuigen nu worden er brandende hooiballen, afval en zelfs asbest op de weg gestort als blokkade. Asbest is kankerverwekkend en daardoor zeer slecht voor de volksgezondheid. En brandende hooibalen is ook niet verstandig als het land kurkdroog is. Daarom hebben diverse boerenprominenten de emotionele oproep gedaan om de boerenacties te matigen waaronder Henk Bleker.
Een eerlijke en ook emotionele Henk Bleker heeft in de Telegraaf de volgende oproep gedaan; ''Stop met protestacties waarbij mensenlevens in gevaar kunnen worden gebracht! Dit moet direct stoppen. Ik ben ook het verstoppertje spelen en de woordspelletjes van dit kabinet spuugzat. Houd op met die woordspelletjes. Nu zegt Remkes weer dat er geen taboes zouden zijn, terwijl premier Rutte eerder stelde niet aan het beleid te willen tornen. Zeg gewoon waar het op staat: is dit kabinet bereid om op hoofdpunten het ingezette stikstofbeleid te heroverwegen, ja of nee? Boeren zijn echt helemaal klaar met dit Haagse gekonkel en de toneelstukjes. En ik ook. Ik zeg tegen dit kabinet: stop met wegduiken. Kom terug van vakantie, want de boel staat in de brand. Als Remkes mij vandaag belt, dan kan ik vanavond in Den Haag zijn. Maar ik verwacht hetzelfde gevoel van urgentie bij bewindslieden.'' 
Ook de LTO voorman Sjaak van der Tak deed een oproep om geen wetten te overtreden met de boerenprotesten. ''LTO Nederland steunt alle acties en demonstraties binnen de wet van onze LTO-leden en niet-leden. Passend en waardig! Daarom roept LTO op om de acties van vandaag, brandende hooi balen, afval en kunstmest op wegen etc. te stoppen'', aldus van der Tak. 
De BBB partijleider deed al eerder zo'n oproep. Van der Plas staat achter alle protesten die binnen de wet zijn. Zij snapt de emoties van de boeren heel goed en staat achter hun strijd. Wel wil zij de boeren, die branden en blokkades veroorzaken, en acties voeren, die gevaar opleveren voor mens en omgeving, oproepen hiermee te stoppen.
Even terugkomen op een uitspraak van de voorman van de Nederlandse melkveehouders Henk Bleker. Het is natuurlijk bezopen dat het parlement en de regering gewoon met reces gaan als het land in brand staat. Dit is echt een brevet van onvermogen aan het adres van Mark Rutte. Een leider met visie blijft op zijn post en zorgt dat de crisissen worden opgelost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten