shutterstock 1660250275

Energierekening honderden euro's Omhoog gejaagd door graaiende fiscus!

Binnenlandjul 20 2023, 16:00
Het is weer eens zover, de energierekening schiet de lucht in en huishoudens worden genadeloos getroffen door de inhalige fiscus. Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat huishoudens nu gemiddeld maar liefst €630 per jaar meer betalen voor gas en stroom dan in juni 2022 schrijft de Telegraaf. En wie is daarvoor verantwoordelijk? De overheid, met haar gretige handen in onze portemonnees. De energierekening wordt opgestuwd door de hogere energiebelasting en het afbouwen van belastingkortingen op gas en stroom. Het is ronduit schandalig dat ruim de helft van deze lastenverzwaring op het conto van de fiscus komt. De overheid als zakkenroller, dat is wat ze zijn!
Hoe durft de overheid keer op keer de lasten voor de hardwerkende burgers te verzwaren? Terwijl we al zwaar genoeg worden belast, moeten we nu ook nog eens dieper in onze buidel tasten voor de energierekening. Maar dat is nog niet alles. Gestegen energietarieven dragen nog eens €145 bij aan de duurdere nota, terwijl de transportkosten ook nog eens met ruim €100 zijn opgelopen. Het lijkt erop dat de overheid op alle mogelijke manieren probeert om haar zakken te vullen ten koste van de burgers.
Dit is een flagrante vorm van geldafpersing door de overheid. Het is schokkend dat de overheid haar eigen falen en inefficiëntie op de rug van de burgers probeert af te schuiven. In plaats van te investeren in duurzame energieoplossingen en het faciliteren van een groene transitie, kiest de overheid ervoor om simpelweg de belastingen te verhogen en de burgers te laten bloeden.
Het is de hoogste tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de hand in eigen boezem steekt. In plaats van de burgers te straffen met hogere belastingen en energierekeningen, zou de overheid moeten investeren in groene energie en innovatieve oplossingen om de energietransitie te versnellen.
Steun DDS op BackMe en help DDS door te gaan met deze strijd - en er zelf een schepje bovenop te doen. Laat je emailadres achter bij je donatie en je krijgt ook, hop, gratis en voor niets onze dagelijks SubStack-column in je inbox (soms zelfs twee of drie per dag).
Maar helaas lijkt het erop dat de overheid meer geïnteresseerd is in haar eigen financiële gewin dan in het welzijn van haar burgers. Het is een trieste realiteit dat de overheid de zakken van haar eigen burgers leegrooft om haar eigen falen te compenseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten