16389706657 dbddac91b2 c

Feest in het OV! Tariefsverhoging trein, bus en tram afgewend!

Binnenlandsep 21 2023, 20:00
Geweldig nieuws voor alle Nederlanders die dagelijks vertrouwen op het openbaar vervoer! De dreigende donkere wolken van tariefsverhogingen die boven onze treinen, bussen en trams hingen, zijn in één klap verdreven. Dankzij de daadkrachtige actie van de Tweede Kamer zullen we in het nieuwe jaar niet dieper in de buidel hoeven tasten om van A naar B te reizen. Een overwinning voor de reiziger en een stimulans voor duurzamer vervoer!
Het nieuws komt als een frisse wind door het land. Veel forenzen, studenten en andere dagelijkse reizigers waren bezorgd over de mogelijke stijging van maar liefst 10 procent in de tarieven. Met al de financiële uitdagingen die het huidige klimaat met zich meebrengt, zou dit een zware klap zijn geweest voor velen. Maar de Tweede Kamer heeft, in een zeldzame vertoning van eenheid en daadkracht, dit onheil weten af te wenden.
Het initiatief van ChristenUnie en het samenwerkingsverband GroenLinks-PvdA heeft de dag gered. In een tijd waarin partijpolitieke verschillen vaak de boventoon voeren, is het verfrissend om te zien dat partijen over de gangpaden heen kunnen reiken en samen kunnen komen voor het welzijn van de burger. Zij hebben niet alleen het belang van de reiziger voor ogen gehouden, maar ook dat van het milieu. Want betaalbaar openbaar vervoer betekent minder auto's op de weg en een schonere, groenere toekomst voor ons allemaal.
De eerdere waarschuwing van het kabinet, waarbij men wees op hogere brandstofkosten, toenemende personeelskosten en het wegvallen van coronasteun, leek een onvermijdelijke realiteit te schetsen. Maar de Tweede Kamer heeft geluisterd naar de zorgen van het volk en een sterk signaal afgegeven: de burger mag niet de dupe worden van deze kosten.
Dit besluit heeft ook een breder maatschappelijk belang. Het openbaar vervoer speelt een cruciale rol in het dagelijks leven van velen. Het verbindt steden en dorpen, maakt economische activiteit mogelijk en zorgt ervoor dat mensen hun dierbaren kunnen bezoeken. Door de prijzen betaalbaar te houden, zorgen we ervoor dat dit alles mogelijk blijft.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Dus, beste lezers, de volgende keer dat je in een trein, bus of tram stapt, doe dit met een glimlach op je gezicht, wetende dat je reis voorlopig niet duurder wordt. Laten we hopen dat dit besluit het begin markeert van een periode waarin de belangen van de reiziger en het milieu centraal staan in het beleid. Proost op het openbaar vervoer en de Tweede Kamer die voor ons opkwam!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten