20220125 tweede kamer geert wilders pvv 1

Verkiezingstijd! Absurde lastercampagne tegen Geert Wilders (PVV): ''Etnisch niet-Nederlands''

Politieksep 21 2023, 19:00
Verkiezingen staan voor de deur, en dat betekent dat het circus van politieke smaad en laster weer volop draait. Bij wie liggen de pijlen dit keer steevast gericht? Juist, Geert Wilders. Het is bijna alsof de klok slaat en je weet dat het weer die tijd is: tijd om Wilders zwart te maken met verdachtmakingen, halve waarheden en zelfs ronduit leugenachtige beweringen.
De Federatie Indische Nederlanders wees ons op een schandalig nieuwtje dat momenteel wordt verspreid door MSN.com. De site heeft de stoute schoenen aangetrokken en waagt zich aan de oude, vermoeide complottheorie dat Wilders geen etnische Nederlander zou zijn en daarom zijn haar zou blonderen. Het is een theorie zo achterhaald en onjuist, dat je je afvraagt hoe het nog steeds nieuw leven kan worden ingeblazen.
Laten we één ding duidelijk stellen: Geert Wilders komt uit een familie van Indische Nederlanders. Voor degenen die het verschil niet weten: Indische Nederlanders zijn etnische Nederlanders met een familiegeschiedenis in het voormalige Nederlands-Indië. Dat sommigen de absurditeit aanhangen dat men 'raszuiver' moet zijn om als 'echte' Nederlander te worden beschouwd, toont enkel hun onwetendheid en mogelijk latente racistische neigingen.
Wat misschien wel het meest verbazingwekkend is aan deze hele affaire, is de ironie van wie deze onjuiste beweringen voedt en verspreidt. Vaak zijn het dezelfde politici die luid en duidelijk verkondigen dat ze tegen elke vorm van racisme zijn. De hypocrisie druipt ervan af. Dat zijn meestal de politici die de hele dag hun mond vol hebben over inclusie en diversiteit.
We hoeven niet ver terug te gaan om een voorbeeld te vinden. In 2017 zorgde Alexander Pechtold (D66) voor opschudding bij de Indische gemeenschap in Nederland. Tijdens een live-uitzending van Pauw & Jinek maakte hij de belachelijke bewering dat Indische Nederlanders, met name de voorouders van Wilders, in feite Indonesiërs zouden zijn. De onwetendheid en insinuatie waren stuitend, om het zacht uit te drukken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Wat hopen deze mensen te bereiken met deze doorzichtige en luie lastercampagnes? Het doel lijkt duidelijk: Geert Wilders in diskrediet brengen in de ogen van de Nederlandse kiezer. Maar het is een versleten strategie, en de kiezer is niet dom. Het gebruik van zulke lage tactieken is niet alleen een belediging voor Wilders, maar voor elke Nederlander die gelooft in een eerlijk en open politiek debat.
DDS heeft Geert Wilders om een reactie gevraagd,
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten