screenshot 2023 09 20 at 212227

Filmpje! Geert Wilders beweegt naar het partijkartel en valt Thierry Baudet aan: '9/11 en de maanlanding?'

Politieksep 20 2023, 20:33
Er gebeurde vandaag iets heel aparts bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Geert Wilders greep namelijk opeens de gelegenheid aan om Thierry Baudet en FVD aan te vallen en weg te zetten als 'complotgelovigen.' Baudet liet dat niet zomaar gebeuren en verklaarde zijn positie en sloeg terug door te stellen dat Wilders blijkbaar duidelijk écht wil regeren met de VVD en het dus nodig vindt om Baudet te beschadigen.
De afgelopen jaren hebben FVD en de PVV elkaar eigenlijk bijna nooit aangevallen. Soms uiten ze wat kritiek op elkaar, ja, maar echt vervelend wordt het nooit. Tot vandaag. Want vandaag, bij de Algemene Politieke Beschouwingen, wilde Geert Wilders FVD-leider Thierry Baudet graag wegzetten als een complotgelovige met betrekking tot 9/11 én de maanlanding.
Wilders ging naar voren met de vraag of Baudet even kon weerleggen dat hij ervan beschuldigd wordt niet te geloven in de traditionele verklaringen voor de aanvallen op het World Trade Center en de ware toedracht van de maanlanding. Toen Baudet kalmpjes uitlegde dat hij het verhaal van het WTC inderdaad erg raar vond - qua hoe het gebeurd is, wat er precies gebeurd is, wie erachter zit, hoe het uitgevoerd is, hoe het zover heeft kunnen komen - en dat hij het ook vreemd vindt dat de maanlanding toen wel kon maar nu niet of nauwelijks, toen reageerde Wilders met: "U bent zelf aardig op weg naar de maan."
Want, zei Wilders, hij had nog nooit "zoveel onzin" gehoord.

Baudet slaat terug

Natuurlijk, zei Baudet, ontkent hij niet dat er gebouwen zijn neergestort op 9/11, waarbij duizenden onschuldige mensen zijn omgekomen, etc... Maar hij stelt wel vast dat het verhaal vreemd is qua uitleg - hoewel hij niet pretendeert te weten wat er dan wél gebeurd is. Want nee, hij was daar niet zelf bij en kan dus niet met honderd procent zekerheid zeggen: dit is er gebeurd, door die en die persoon, op dat en dat moment, en dat heeft zo en zo kunnen gebeuren.
Maar, ging hij verder, je ziet ook dat de overheid 9/11 vervolgens heeft aangegrepen om een vreselijk beleid te voeren, met name in Amerika. Er kwam de Patriot Act, waarna "misdadige martelpraktijken" werden gestart in Irak en elders, "werden er 7 landen binnengevallen," en besloot Nederland dat wanbeleid te steunen. Het was en is, zei de FVD'er, een beleid waar hij zich nog altijd voor schaamt als Nederlander zijnde.
Op X (voorheen Twitter) voegde Baudet toe dat hij onaangenaam verrast was door die aanvallen van Wilders. "Ik was vorige week verbaasd toen Wilders zijn asiel- en immigratiestandpunt liet varen," aldus Baudet over het nieuws dat Wilders nu akkoord wil gaan met "minder immigratie" en dus niet langer een totale asielstop eist.
"Nu opent hij de aanval op #FVD. Hij wil laten zien dat hij - puntje bij paaltje - bereid is deel te worden van het kartel. Hij past nu zelfs karteltrucjes toe door het laatste deel van mijn antwoord af te knippen," voegt hij toe over het feit dat Wilders vervolgens het filmpje online gooide van hun confrontatie waarbij hij voor het gemak het antwoord van Baudet wegliet.
Baudets slotzin zegt alles: "Ook gij, Geert?"

Terwijl het politieke speelveld voor het eerst in lange tijd openligt voor echte verandering, maakt Wilders een opmerkelijke draai naar het midden. Ik was vorige week verbaasd toen Wilders zijn asiel- en immigratiestandpunt liet varen. Nu opent hij de aanval op #FVD. Hij wil…

Geert Wilders
Geert Wilders
@geertwilderspvv

Meneer Baudet u bent zelf aardig op weg naar de maan! #algemenebeschouwingen

2.5K
Reply
Het was inderdaad een opmerkelijke aanval van Wilders. Normaal gesproken laten hij en Baudet elkaar altijd met rust. Duidelijk is besloten om dat bij deze verkiezingen niet meer te doen. De PVV wil zich van FVD distantiëren. 
Gezien de harde houding van de PVV in het verleden ten opzichte van immigranten en de islam in het algemeen, is daar maar één logische verklaring voor te vinden: Wilders hoopt dat hij hierdoor de PVV in een veilige positie brengt (in verband met de wet die straks politieke partijen gemakkelijker gaat verbieden) én dat hij de PVV zelfs in stelling brengt om mogelijk mee te regeren met de VVD, BBB en mogelijk NSC. Het is dus een politiek spel dat hij speelt. Baudet moet even een mes in zijn rug krijgen... want zo kan hij mogelijk mee gaan regeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. Daarom gaan we de strijd met gestrekt been aan. Steun ons! Help DDS deze strijd tegen het partijkartel en hun trucjes te voeren. Doneer aan DDS!

PVV-kiezers 

Overigens is het electoraal gezien een domme aanval van Wilders. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat de FVD-achterban én de PVV-achterban ongeveer net zo kritisch zijn over zogenaamde "complotten." Kijk maar naar deze cijfers:
Bij een 3,0 heb je dus een meerderheid van de aanhangers van een partij die denkt dat 30 complotten "helemaal waarschijnlijk" of in ieder geval "waarschijnlijk" zijn. Dat is de FVD. Maar de PVV volgt FVD heel kort met 2,8. Ook de PVV-achterban is 'complotterig,' om het zo maar te noemen. (Zeg maar 60% bij FVD en 56% bij PVV'ers)
Tja. Dan weet je dus zeker: het is electoraal niet slim van Wilders, hij zet zijn eigen achterban zelfs te kijken... en dus betekent dit dat zijn actie puur gericht was op het politieke spel in Den Haag
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten