Geert Wilders (PVV): Asielbeleid wordt het "allerbelangrijkste thema" tijdens aanstaande verkiezingen

Geert Wilders (PVV): Asielbeleid wordt het "allerbelangrijkste thema" tijdens aanstaande verkiezingen

Politieksep 20, 20:00
Tijdens het recente debat over de plannen van het demissionaire kabinet voor volgend jaar, heeft PVV-leider Geert Wilders zijn pijlen gericht op het asielbeleid van het kabinet. Volgens hem wordt dit het "allerbelangrijkste thema" van de verkiezingen in november.
Wilders hekelt de "krankzinnige prioriteiten" van het kabinet, met name op het gebied van migratie en klimaat, en beweert dat dit het bestaanszekerheid van het land heeft aangetast. Hij benadrukte dat de komende verkiezingen draaien om de vraag of Nederlanders op de eerste of laatste plaats komen. Dit maakte hij duidelijk in zijn betoog tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die door veel partijen worden gezien als het startschot voor de verkiezingscampagne.
Wilders toonde zich bereid compromissen te sluiten om deel te nemen aan een nieuw kabinet. Hij benadrukte dat de PVV flexibel is en niet vasthoudt aan een "alles of niets"-benadering. Hij verwees naar het feit dat standpunten uit het verkiezingsprogramma niet per se onwrikbaar zijn, zonder specifiek terreinen te noemen waar hij bereid is water bij de wijn te doen.
Het standpunt van Wilders om geen steun te verlenen aan Oekraïne werd tijdens het debat bekritiseerd door onder andere CDA, D66 en ChristenUnie, die het als een "politiek van egoïsme" bestempelden. Wilders pleitte er ook voor om de NAVO-norm voor defensie-uitgaven niet wettelijk vast te leggen, en hij stelde voor dat Nederland minder buitenlandse missies zou moeten uitvoeren.
Het betoog van Wilders zorgde ook voor de bekende humor die we van de PVV-leider kennen. Hij deelde complimenten uit aan Sigrid Kaag, wat voor de nodige hilariteit zorgde, en sprak warme woorden over Kees van der Staaij van de SGP, die na bijna een kwart eeuw in de Kamer vertrekt. Als de nieuwe nestor van de Kamer liet Wilders weten dat hij graag het staatsrechtelijk geweten van de Kamer wil worden en voegde er met een knipoog aan toe: "Iedereen weet dat dat bij mij in goede handen is."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten