shutterstock 1680915613

Zorgverzekeraars luiden de noodklok: Geldzorgen brengen gezondheid Nederlanders in gevaar

Politieksep 20 2023, 19:00
Op Prinsjesdag waarschuwden zorgverzekeraars voor een zorgwekkende trend: steeds meer volwassenen en kinderen in ons land lijden gezondheidsschade als gevolg van geldgebrek. Deze schadelijke situatie beperkt hun toegang tot essentiële zaken zoals voedzaam eten, geschikte huisvesting, sport en lichamelijke verzorging, zo meldt de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Het is een sombere realiteit die een ernstige bedreiging vormt voor de volksgezondheid en waar dringend aandacht aan moet worden besteed.
De zorgverzekeraars identificeren een groeiende groep Nederlanders die worstelt met onvoldoende bestaanszekerheid, wat in essentie hun kwaliteit van leven in gevaar brengt. Deze zorgelijke ontwikkeling plaatst ook de toegankelijkheid van de gezondheidszorg onder druk, vooral gezien de toenemende vergrijzing van onze samenleving.
De boodschap van Zorgverzekeraars Nederland is duidelijk: het nieuwe kabinet moet investeren in een gezonde samenleving. Dit vereist een zorgsector die een delicate balans vindt tussen toegankelijkheid, het voorkomen van wachtlijsten, het handhaven van de kwaliteit van zorg, het verminderen van de werkdruk voor zorgverleners en het betaalbaar houden van premies voor verzekerden.
Het is belangrijk op te merken dat het kabinet verwacht dat de zorgpremies volgend jaar met ongeveer 12 euro per maand zullen stijgen. Hoewel het vaststellen van deze premies in handen van de verzekeraars zelf ligt, brengt deze aankomende stijging extra financiële druk met zich mee voor burgers die al worstelen met geldzorgen.
Het is zorgwekkend om te zien dat terwijl het koningshuis er financieel op vooruit lijkt te gaan, steeds meer Nederlanders gezondheidsschade oplopen als gevolg van de beleidskeuzes van het demissionaire kabinet. Deze kloof tussen de welgestelden en degenen die het financieel moeilijk hebben, is niet langer te rechtvaardigen.
Het is van cruciaal belang dat Nederland in november de juiste keuzes maakt bij de verkiezingen en zich inspant voor een samenleving waarin de gezondheid en het welzijn van alle burgers worden gewaarborgd. De waarschuwing van Zorgverzekeraars Nederland dient serieus te worden genomen, en het is aan onze beleidsmakers om actie te ondernemen om deze groeiende zorg in ons land aan te pakken. Gezondheid is immers een kostbaar goed dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten