screen shot 2023 06 13 at 104629

Kaag noemt de schaamteloze 2 miljard euro voor armoedebestrijding het 'hoogst haalbare'

Politieksep 20 2023, 13:00
Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) van Financiën is gisteren met de verbijsterende claim gekomen dat 2 miljard euro extra voor armoedebestrijding het "hoogst haalbare" is na de kabinetsval. Je vraagt je af: Hoe durft ze?
Daar staat Kaag, de minister die de financiële teugels in handen heeft, en vertelt ons met een stalen gezicht dat dit bedrag niet op de schouders van de toekomstige generaties zal vallen. Mooie woorden, maar we hebben vaker dergelijke beloftes gehoord, om vervolgens teleurgesteld te worden.
Het wordt steeds duidelijker dat we niet de maximale inspanning zien vanuit het kabinet. Terwijl de gewone Nederlander iedere maand de eindjes aan elkaar probeert te knopen, vinden ze het wel noodzakelijk om met liefst 3,7 miljard euro over de brug te komen voor asielkosten bericht nu.nl. Het contrast kan haast niet groter!
En dan dat overtrokken beroep op "de randen opzoeken" met het koopkrachtpakket van 17 miljard euro. Waar is die rand dan precies? Bij onze ouderen die hun pensioen zien verdampen? Bij de jonge gezinnen die amper rond kunnen komen? Of bij de hardwerkende Nederlander die steeds meer belasting moet afdragen?
Het lijkt wel alsof de Nederlandse burger niet langer prioriteit nummer één is voor dit kabinet. En dat is niet alleen zorgwekkend, het is ronduit schandalig.
Laten we ook niet vergeten dat Kaag beweert dat armoedebeleid breder is dan financiering. Ja, natuurlijk, minister Kaag, we weten dat armoede complex is. Maar wat doen we eraan? Woorden vullen geen magen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Het meest onthutsende is dat Kaag verklaart dat het "nooit een realistisch streven is geweest om de armoede naar nul te brengen" tijdens deze kabinetsperiode. Wacht even... Dus we mogen niet eens dromen van een Nederland zonder armoede?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten