groeiend verzet partij voor de dieren election poster oude pekela 2019 02

Voormalig PvdD-bestuurslid legt provinciaal werk neer na aanhoudende haatberichten vanuit eigen partij

Politieksep 20 2023, 12:00
Het politieke landschap in Nederland is de laatste tijd allesbehalve rustig te noemen. Binnen de Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland heeft zich inmiddels een opmerkelijke situatie voorgedaan. Statenlid Hanke Hoogerwerf heeft namelijk haar politieke werk voorlopig neergelegd vanwege wat ze beschrijft als 'haatberichten' afkomstig vanuit de achterban van haar eigen partij.
Hanke Hoogerwerf, die eerder diende als algemeen bestuurslid van de Partij voor de Dieren en momenteel fungeert als Statenlid voor dezelfde partij in Zuid-Holland, heeft besloten om haar politieke werk tijdelijk te staken. Ze omschrijft deze periode als het oog van de politieke storm. De reden voor deze opmerkelijke beslissing ligt in de overvloed aan 'persoonlijk gerichte haatberichten' die ze heeft ontvangen vanuit haar eigen politieke achterban.
In een brief licht Hoogerwerf toe: "De heftigheid van deze berichten raakt mij diep, omdat ik me altijd met hart en ziel heb ingezet voor de idealen van de Partij voor de Dieren: opkomen voor dieren, natuur en milieu." De situatie heeft volgens haar 'een dermate negatieve invloed' op haar 'mentale gezondheid' dat ze haar Statenlidmaatschap in Zuid-Holland op dit moment niet goed kan uitoefenen.
Als gevolg van de huidige omstandigheden heeft Hanke Hoogerwerf besloten om tijdelijk ziekteverlof op te nemen. Dit ziekteverlof heeft een vaste periode van zestien weken. Gedurende deze tijd zal Robert-Jan Vonk, fractievertegenwoordiger van de PvdD, haar plaats in de Staten van Zuid-Holland innemen. De PvdD heeft momenteel drie zetels in Zuid-Holland.
Ruim een week geleden raakte de PvdD in een crisis verwikkeld nadat Esther Ouwehand, de fractievoorzitter en lijsttrekker van de partij, door het partijbestuur was geschrapt als lijsttrekker vanwege niet nader genoemde signalen van integriteitsschendingen. Dit besluit leidde tot protesten van leden en bestuurders door het hele land.
Uiteindelijk trad het partijbestuur af en werd Ouwehand toch opnieuw voorgedragen als lijsttrekker. Momenteel heeft de PvdD een interim-bestuur van acht leden dat onder meer het congres van komende zondag voorbereidt, in een poging om de partij te stabiliseren en haar idealen nieuw leven in te blazen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten