shutterstock 2213570803

Fietsers verslaan auto's in Amsterdam als nieuwe limiet van 30 km/uur wordt opgelegd

Binnenlanddec 07 2023, 21:00
Amsterdam, ooit een bruisende metropool, verandert langzaam in een stad waar de auto meer en meer wordt gezien als een vijand in plaats van een essentieel onderdeel van het stadsleven. De nieuwste streek van het stadsbestuur? Een snelheidslimiet van 30 km/u instellen op 8 procent van de wegen schrijft de Telegraaf. Dit is niet alleen een aanval op automobilisten, maar ook een totaal misplaatste poging om een stedelijk utopia te creëren waarin fietsers en voetgangers koning zijn, ten koste van iedereen die afhankelijk is van een auto.
De argumenten die de gemeente aanvoert voor deze belachelijke maatregel – minder ongelukken, hogere overlevingskansen voor voetgangers, minder lawaai – zijn niets anders dan een dunne sluier om hun werkelijke agenda te verbergen: het uit de stad verbannen van de auto. Dit is geen beleid gericht op veiligheid; dit is regelrecht autootje pesten. Allemaal onder het mom van de ziekelijke klimaathysterie.
Voor professionals zoals taxichauffeurs is dit een nachtmerrie. Niet alleen worden hun ritten langer en daarmee minder rendabel, ze worden zelfs ingehaald door fietsers! Hoe absurd is dat? Het is alsof we terugkeren naar de tijd voor de industriële revolutie, waarin we allemaal maar op onze tweewielers moesten springen om ergens te komen. De Amsterdamse taxicentrale TCA zegt het zelf: dit gaat de taxiritten duurder maken, wat weer een extra last is voor de gewone burger.
Dit is typerend voor het groene, anti-auto beleid dat we tegenwoordig zien in veel grote steden. Het lijkt wel of de stadsbesturen een wedstrijdje doen in wie het meest vijandig kan zijn tegenover automobilisten. Maar wat ze vergeten, is dat de stad er voor iedereen is, niet alleen voor fietsers en voetgangers. Auto's zijn essentieel voor het functioneren van een moderne stad. Ze bieden mobiliteit voor diegenen die niet kunnen of willen fietsen, en ze zijn cruciaal voor veel bedrijven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De Amsterdamse gemeente zou er goed aan doen om te stoppen met deze kortzichtige, anti-auto politiek en te beginnen met het erkennen van de auto als een vitaal onderdeel van het stadsleven. Anders loopt Amsterdam het risico een stad te worden waar niemand meer wil of kan rijden, tot schade van ons allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten