sigrid kaag in tehran 02 22 2018 02

Kaag (D66) gebruikt Kristallnachtherdenking voor politiek statement: Een ongepaste tijd en plaats

Politieknov 10 2023, 10:00
Sigrid Kaag, de demissionaire vicepremier, heeft de herdenking van Kristallnacht in de Portugese Synagoge in Amsterdam misbruikt om politieke standpunten over het Israël-Hamas conflict te ventileren. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van de Joodse gemeenschap, maar ook een flagrante schending van de sacrale sfeer van deze herdenking.
Kristallnacht, een van de meest sombere gebeurtenissen in de geschiedenis, verdient een moment van stille reflectie, niet een podium voor politieke boodschappen. Maar Kaag dacht daar namens de regering blijkbaar anders over. Met haar uitspraken over de recente terreuraanval van Hamas op 7 oktober en de situatie in Gaza, heeft ze de grens van gepastheid ruimschoots overschreden.
Wat Kaag lijkt te vergeten, is dat een herdenking van Kristallnacht een tijd is om te herinneren en te reflecteren op de gruwelen die de Joodse gemeenschap heeft moeten doorstaan, niet om hedendaagse politieke conflicten aan te kaarten. Haar woorden over de noodzaak van een tweestatenoplossing en humanitaire steun in Gaza, hoe belangrijk ook, hadden geen plaats in deze setting.
De Joodse gemeenschap, en met hen vele anderen, hebben terecht hun afkeuring geuit over deze ongevoelige vermenging van herdenking en politiek. Het is een teken van diepe disrespect en een onbegrijpelijke misstap van een ervaren politicus.
De Kristallnachtherdenking had een moment moeten zijn van eerbiedige stilte, een tijd om de slachtoffers en de overlevenden van die vreselijke nacht te eren. In plaats daarvan werd het een toneel voor Kaag om haar politieke agenda te pushen, iets wat compleet misplaatst is bij een herdenking van deze aard.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit incident roept serieuze vragen op over het oordeel van de demissionaire vicepremier. Het ondermijnt het vertrouwen in haar vermogen om gevoelige onderwerpen met de benodigde tact en respect te behandelen. De Kristallnachtherdenking had enkel over Kristallnacht moeten gaan. Niets meer, niets minder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten