51879604115 baee9d413a c

Doorbraak voor visserijsector: Tweede Kamer verzet zich tegen EU tongquotum korting

Politiekdec 07 2023, 20:00
In een zee van regelgeving en EU-bemoeizucht is er eindelijk een lichtpuntje voor de Nederlandse visserij. Het kersverse SGP Tweede Kamerlid André Flach, ondersteund door BBB, PVV, en CDA, heeft een cruciale slag geslagen door een motie aan te nemen die oproept tot halvering van de voorgenomen korting op het tongquotum voor de Noordzeevisserij. Dit is niet zomaar een overwinning, dit is een statement, een duidelijke boodschap aan de EU: onze visserijsector zal niet zomaar ten onder gaan aan jullie ongefundeerde regelzucht!
De plannen van de EU om het tongquotum met 60% te korten waren niets minder dan een regelrechte aanval op onze visserijvloot. Hoe durft men zo roekeloos om te gaan met een sector die essentieel is voor onze economie en cultuur? Met dit quotum zouden onze vissers slechts enkele maanden per jaar op tong kunnen vissen, wat zou leiden tot economische rampspoed en het verlies van talloze banen.

En aangenomen! De motie roept de minister op om zich sterk te maken in Europa voor halvering van de korting op het quotum voor de tongvisserij op de Noordzee. Cruciaal voor de sector!

Ardjan Boersma
Ardjan Boersma
@ArdjanBoersma

Het allereerste debat van de nieuwe Tweede Kamer, aangevraagd door kersvers SGP-Kamerlid @ajflach. Dient meteen een motie in om kaalslag in de visserij te voorkomen. Dat is wat je noemt een vliegende start!

280
Reply
Maar de SGP, met de onmisbare steun van BBB, PVV, en CDA, heeft deze waanzin een halt toegeroepen. Hun motie, die oproept tot halvering van de korting, is een zeldzaam moment van gezond verstand in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door onrealistische milieudoelstellingen en bureaucratische overreach. Het ICES-rapport zelf geeft immers aan dat zelfs met een halvering van de korting het paaibestand van tong nog steeds met 25% zal toenemen.
Dit is een duidelijk signaal dat onze vissers niet in de steek gelaten worden door iedereen in Den Haag. Het toont aan dat er nog steeds politici zijn die bereid zijn om op te komen voor onze nationale belangen en zich niet laten meeslepen door de Brusselse waanzin.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is nu aan de regering om deze oproep te volgen en zich sterk te maken in de afrondende fase van de onderhandelingen met het VK en in de komende Visserijraad. Laat dit een les zijn voor de EU en voor de wereld: Nederland zal niet toestaan dat haar vitale sectoren worden verwoest door ongefundeerd beleid. De Nederlandse visserijsector verdient beter, en dankzij de SGP, BBB, PVV, en CDA, lijkt er eindelijk hoop aan de horizon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten