groeiend verzet partij voor de dieren election poster oude pekela 2019 02

Het beledigen van een eeuwenoude beroepsgroep: Partij voor de Dieren slaat de plank volledig mis in Den Haag

Binnenlandsep 21 2023, 14:15
Eens te meer bewijst de Partij voor de Dieren dat ze geen voeling heeft met de realiteit van hardwerkende Nederlanders. Tijdens de behandeling van het initiatiefvoorstel ‘Heerlijk Haring Happen’, dat met veel inzicht en respect voor traditie door Richard de Mos van Hart voor Den Haag op tafel werd gelegd, kwam de Partij voor de Dieren met de bizarre bewering dat de Scheveningse visserij een "uitstervend beroep" is. Hoe wereldvreemd kun je zijn?
Ralf Sluijs, raadslid van Hart voor Den Haag, verwoordde het gevoel van velen perfect toen hij zich hierover uitliet: "Bezopen!" En daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Want niet alleen toont de Partij voor de Dieren een verontrustend gebrek aan respect voor een beroep dat generaties Nederlanders heeft gevoed en voorzien van een inkomen, ze laten ook zien dat ze totaal niet in contact staan met de gewone man en vrouw.
Het voorstel van De Mos was juist een ode aan het belang van haringhappen, Vlaggetjesdag, en de visserij in het algemeen. Terwijl sommige groeperingen, zoals de Partij voor de Dieren, zich bezighouden met modieuze grillen zoals het bezetten van de A12, probeert Hart voor Den Haag te zorgen voor het echte Nederland; voor tradities die onze cultuur en identiteit vormen.
De voorstellen zijn zowel visionair als praktisch: van het opzetten van een haringtest tot het introduceren van informatiepakketten over haring op scholen. En laten we vooral het personeelstekort in de Scheveningse haven niet vergeten, een realiteit die haaks staat op de denkbeeldige wereld van de Partij voor de Dieren.
Het is al te gemakkelijk voor de Partij voor de Dieren om neer te kijken op de harde werkers van ons land, terwijl ze zelf genieten van de luxe van hun ideologische luchtkastelen. Maar laten we niet vergeten dat het de vissers, boeren en arbeiders zijn die dit land draaiende houden.
Wat de Partij voor de Dieren ook moge denken, het belachelijk maken van de visserij en het negeren van eeuwenoude tradities zal hen uiteindelijk duur komen te staan bij de kiezer. Want Nederland ziet wel wie de echte helden zijn, en wie slechts uit is op goedkope politieke puntjes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Pluspunten voor Ralf Sluijs en Richard de Mos voor het opstaan voor onze tradities en het verdedigen van de belangen van echte Nederlanders. Het is duidelijk wie hier het ware gezicht van het volk vertegenwoordigt en wie er slechts op uit is om goedkoop te scoren met modieuze standpunten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten