shutterstock 2044650308

VN-baas veroordeeld voor partijdigheid in het Gaza conflict en daardoor gevaar voor wereldvrede

Midden-Oostendec 07 2023, 19:00
Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft weer eens bewezen dat hij niet alleen ongeschikt is voor zijn rol, maar ook een actief gevaar vormt voor de wereldvrede. Met zijn beslissing om artikel 99 van het VN-handvest in te roepen in reactie op de situatie in Gaza, heeft hij de VN naar een nieuw moreel dieptepunt gestuurd. In plaats van een balans te vinden, heeft hij in feite zijn steun betuigd aan Hamas, een door veel landen erkende terreurorganisatie, en daarmee een directe bedreiging voor Israël en de internationale gemeenschap gelegd schrijft the Algemeiner.

I've just invoked Art.99 of the UN Charter - for the 1st time in my tenure as Secretary-General. Facing a severe risk of collapse of the humanitarian system in Gaza, I urge the Council to help avert a humanitarian catastrophe & appeal for a humanitarian ceasefire to be declared.

Image
Image
102.2K
Reply
Deze zet van Guterres is niet alleen schandalig maar ook enorm hypocriet. Waarom heeft hij deze maatregel nooit geactiveerd voor andere conflicten die grotere gebieden troffen en hogere slachtoffercijfers hadden? Zijn selectieve aandacht en obsessieve focus op Israël laten een duidelijke vooringenomenheid zien, die niets te maken heeft met gerechtigheid of de handhaving van wereldvrede.
Guterres' actie is niet alleen een steun in de rug voor Hamas, maar ook een legitimatie van hun terroristische activiteiten - moord op ouderen, ontvoering van baby's, en verkrachting van vrouwen. Dit is een onvergeeflijke wending die de pogingen van Israël om zich te verdedigen tegen terrorisme ondermijnt. Het is een regelrechte aanval op de soevereiniteit van Israël en een gevaarlijke stap die de veiligheid in de regio en de wereld in gevaar brengt.

Guterres’ tenure is a danger to world peace. His request to activate Article 99 and the call for a cease fire in Gaza constitutes support of the Hamas terrorist organization and an endorsement of the murder of the elderly, the abduction of babies and the rape of women. Anyone who…

2.6K
Reply
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen heeft het bij het rechte eind: Guterres' ambtstermijn is een bedreiging voor de wereldvrede. Het is hoog tijd dat de internationale gemeenschap deze gevaarlijke trend in de VN aanpakt en stappen onderneemt om de veiligheid van Israël te waarborgen en de ware bedreigingen voor de wereldvrede, zoals Hamas, aan te pakken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is duidelijk dat Guterres en de VN de weg kwijt zijn. In plaats van een kracht voor goed en stabiliteit in de wereld te zijn, zijn ze verworden tot een platform voor vooringenomenheid en steun aan terreur. Voor de veiligheid van Israël en voor de wereldvrede, moet dit stoppen. Het is tijd dat de VN terugkeert naar zijn oorspronkelijke missie en stopt met het bevorderen van partijdigheid en gevaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten