48353775086 d5ff6be23c c

Geflopt democratiefestival keert na drie jaar terug in Nijmegen, heet nu 'Grondfest' en flopt opnieuw

Binnenlandsep 30 2022, 16:00
De binnenstad van Nijmegen mag zich schrap zetten voor een nieuwe editie van het totaal mislukte en peperdure 'democratiefestival'. De boel wordt dit keer wat ingetogener, zodat het de belastingbetaler niet wéér 158 euro per bezoeker kost, maar blijft onverminderd sneu.
In Scandinavische en Baltische landen kennen ze meerdaagse democratiefestivals en daar is het een redelijk succes. Reden genoeg voor Nederland om weer eens een idee te jatten en hier ook te introduceren. In Denemarken trekt zo'n festival jaarlijks 140.000 bezoekers. In Nederland waren dat er maar 6400, voornamelijk vanwege ambtenaren en bestuurders die er met bussen heen werden gestuurd. Het werd een soort mislukt D66-lobbyfeestje, op kosten van de belastingbetaler.
Niet zo gek dus dat het democratiefestival dit keer ingetogener zal zijn en een naamsverandering heeft ondergaan. Maar in de kern blijft 'Grondfest' een bijzonder sneu 'feest'. Het idee is namelijk dat Grondfest een soort experimenteerplek voor democratische vernieuwing moet worden, middels: lezingen, debatten, sprekers, workshops en andere manieren om ideeën op te doen voor bestuurders en democratisch gezinde burgers.
Maar wat voor sprekers komen er dan? Joris Luyendijk, bijvoorbeeld. U weet wel, die man die hooggeschoolde 'witte' heteromannen met macht een schuldgevoel probeert aan te praten. En er komt ene Nita Bouwman, met een beperking. Zij gaat de aanwezigen vertellen dat er niet meer in hokjes moet worden gedacht en dat ze eens moeten ophouden met vooroordelen hebben. Alleen al op basis van die twee sprekers kun je wel stellen dat het een Woke-feestje wordt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is onduidelijk waar het geld nu weer precies vandaan komt, maar reken er maar op dat het opnieuw om flink veel belastinggeld gaat. Dat is namelijk de enige manier waarop die Woke-onzin in de maatschappij gepompt kan worden. En ze rekenen er zelf op dat het ook deze keer geen groot succes gaat worden, want "het huidige Lowlands-festival was ook niet de eerste keren al wat het nu is", aldus Grondfest-directeur Vrijmoet (via de NOS).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten