426700947 a36005c4b3 b

Gemiste kans: Basisscholen stellen besluit over mobieltjes uit tot na de zomer

Binnenlandjul 06 2023, 16:00
Het is teleurstellend dat basisscholen waarschijnlijk pas na de zomervakantie een besluit zullen nemen over het gebruik van mobieltjes in de klas. Terwijl er gisteren al een richtlijn voor het voortgezet onderwijs is aangekondigd, lijkt het primair onderwijs achter te lopen in het nemen van een standpunt meldt de NOS.
Een woordvoerder van de PO-raad, de sectorvereniging voor het primair onderwijs, geeft aan dat er tijd nodig is om tot een besluit te komen. "Het moet nog besproken worden met de schoolorganisaties, en dat zal na de zomervakantie plaatsvinden." Deze vertraging is een gemiste kans om het probleem van de mobieltjes in de klas effectief aan te pakken.
Het ministerie van Onderwijs heeft gisteren een dringend advies uitgebracht aan scholen om leerlingen geen mobieltjes, tablets of smartwatches meer toe te staan in de klas, tenzij daar een speciale reden voor is. Het advies is echter niet bindend en er komt geen wettelijk verbod. Het is dus aan de scholen zelf om hier invulling aan te geven.
De richtlijn zal per 1 januari 2024 ingaan, maar op dit moment geldt deze alleen voor het voortgezet onderwijs. Het mbo en de hogescholen vallen buiten het dringende advies vanuit Den Haag. Dit gebrek aan uniformiteit en eenduidigheid in het onderwijs is teleurstellend en zorgt voor verwarring bij leerlingen, ouders en docenten.
Het is frustrerend om te zien dat er een richtlijn is, maar dat het nemen van concrete actie wordt uitgesteld. Het eindeloze praten zonder daadwerkelijke uitvoering werkt als een dodelijk virus, met name in het onderwijs. Het is juist in het belang van de leerlingen om duidelijke regels te hebben omtrent het gebruik van mobieltjes, zodat de focus in de klas op leren kan liggen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is tijd dat het primair onderwijs het belang van deze kwestie erkent en de discussie versnelt. Het is van cruciaal belang dat er een beleid wordt opgesteld dat het gebruik van mobieltjes in de klas reguleert en de nadruk legt op een gezonde leeromgeving. Het onderwijs dient een leidende rol te spelen in het vormgeven van de toekomst van onze kinderen en het bevorderen van hun educatieve ervaring.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten