frits bosch column

- Frits Bosch - 28 miljard voor 0,0003 graden lagere mondiale temperatuurstijging. Daaaaag beste jongetje van de klas!

Opiniejul 07 2023, 9:10
Is 28 miljard zinvol besteed voor 0,0003 graden mindere temperatuurstijging? Er doet zich hier zééééér belangrijk een dilemma voor.
Tijdens de laatste kamerbespreking becijferde PVV kamerlid Alexander Kops dat er 122 maatregelen nodig zijn om een bedrag van 28 miljard te besteden voor een 0,0003 graden mondiaal lagere temperatuurstijging. Is dat niet absurd? Dat is maar hoe je het bekijkt. De voorstanders van dit pakket verdedigen deze uitgave met: wij willen onze zaken in dit land op orde hebben qua klimaat. Wij willen mondiaal het goede voorbeeld geven. Wij wensen morele verantwoordelijkheid te nemen en nationaal ‘schoon’ zijn. Daar past de mondiale vergelijking tot 0,0003 graden niet bij.
De tegenstanders zeggen: jullie zijn universalistisch en willen de zaken altijd mondiaal beschouwen, maar blijkbaar nu even niet. De maatregel zet mondiaal geen zoden aan de dijk en we moeten niet proberen het beste jongetje in de klas te zijn. Die 28 miljard kunnen we besteden aan bijvoorbeeld armoedebestrijding. Burgers hebben belastinggeld bijeen gebracht dat aan hen besteed dient te worden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Moeten we het beste jongetje in de klas zijn of niet? Om dit te beantwoorden geef ik het volgende ter overweging. De vliegtuigbouwers Airbus en Boeing laten weten dat zij nu orders hebben liggen voor 12.000 vliegtuigen en er moeten voor 2043 42.000 vliegtuigen worden afgeleverd waarvan 20% naar China. De vernieuwing van de internationale luchtvloot bedraagt 8.000 miljard dollar. Dat zijn duizelingwekkende maar ook angstaanjagende cijfers. Die vliegtuigen gaan naar AirIndigo van Pieter Elbers, AirIndia en naar Chinese luchtvaartmaatschappijen. De gedachte is dat inwoners van India en China rijker worden. Elke dag neemt China een nieuw toestel in gebruik de komende twintig jaar. Ze gaan daar extreem meer vliegen en dus ze gaan de mondiale lucht mega vervuilen en meer lawaai produceren. Stop daarmee in hemelsnaam zou Greta Thunberg roepen. Kun je ze dat verbieden? Neen, want wij doen het al pakweg zes decennia! Bovendien gaat ook het Westen meer vliegen. Daarnaast wijs ik op de toename van de mega vervuilende containerschepen. Allerlei landen hebben geen boodschap aan het beste jongetje in de klas. Ze zien dat jongetje niet staan of ze zeggen van wel, maar doen van nee. Het lijkt onbegonnen werk. Je kunt wel allerlei klimaatconferenties  houden en plak jezelf op het wegdek, maar de vervuiling gaat stug door. We verkloten de aarde hoe dan ook. Het is te triest voor woorden. Daaaag beste jongetje van de klas! Daaaaaag Rob Jetten! Prettige dag verder…
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten