Foto: Burea Brabant

Gezocht! Tuig sloopt homostel met carnaval, daderprofiel is weer voorspelbaar

Binnenlandjan 03 2023, 16:00
De Brabantse politie heeft camerabeelden openbaar gemaakt van een zware mishandeling tijdens Carnaval in Breda waarbij twee jongens gewond raakte. “Jullie moeten dood!”
Rond middernacht op zondag 27 februari zijn twee mannen in de binnenstad van Breda mishandeld. Zij liepen hand in hand onderweg naar huis nadat zij carnaval hadden gevierd. Zo werden ze aangesproken door een groep van 6 “jongeren” wat al snel escaleerde in een mishandeling. Zo werden ze in eerste instantie geïntimideerd vanwege hun geaardheid en werden er door de groep teksten geroepen als “Flikkers, homo’s!” “Jullie moeten dood!” “Jullie horen niet op deze wereld”.
Volgens getuigen was de groep van 6 heel specifiek opzoek naar een confrontatie, ze waren dan ook niet verkleed voor Carnaval. Of nou ja, misschien dat ze verkleed waren als stoere jongens van de straat, maar in Brabant zien we zelden of nooit dat soort carnavalspakken. Het was dus gewoon weer klassiek tuig opzoek naar rottigheid.
Een van de slachtoffers brak zijn neus en werd hardhandig naar de grond gewerkt waarna hij ook klappen en trappen kreeg van de groep. Dit alles is te zien op onderstaande camerabeelden die de politie openbaar heeft gemaakt. De vriend van het slachtoffer is net buiten beeld terwijl het andere slachtoffer probeert op te staan maar direct weer aangevallen wordt. Het slachtoffer is geopereerd in het ziekenhuis en geeft aan een jaar na dato nog steeds veel last te hebben van deze mishandeling.
Gelukkig kent Breda organisaties als ‘BO Diversity’, een subsidie slurpend inclusiviteitsclubje wat door middel van regenboogvlaggen en andere WOKE-initiatieven straatintimidatie en geweld tegen homo’s wil tegengaan. Het probleem is alleen dat er niet gesproken mag worden over het daderprofiel en daarmee dus ook niet gekeken wordt naar harde straffen en directe en concrete oplossingen als het gaat om de doelgroep die het vaakst verantwoordelijk is voor geweld en intimidatie tegen homo’s.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten