d68195c8 cc9b 4924 ae8f bca09e17c624

GOTSPE! Graaiende uitvaartverzekeraars laten erfgenamen stikken: Tienduizenden euro's ingepikt!

Binnenlandfeb 19 , 10:30
In het land waar de dood onvermijdelijk is en de belastingdienst zelfs daar nog een graantje van meepikt, blijkt nu dat uitvaartverzekeraars een nieuw dieptepunt hebben bereikt. Terwijl Nederlandse burgers trouw hun premies afdragen in de hoop hun nabestaanden niet met financiële lasten op te zadelen, houden deze gierige giganten duizenden euro's vast die rechtmatig toebehoren aan de erfgenamen. Het Leger des Heils, niet bepaald een organisatie die je associeert met financiële schandalen, slaat alarm over deze schaamteloze praktijken schrijft de Telegraaf.
Volgens Harm van Teijlingen, de stichtingsdirecteur van het Leger des Heils, zijn er talloze gevallen waarin de dood meer een melkkoe lijkt voor de verzekeraars dan een moment van rouw en herdenking. Met verbijsterende voorbeelden toont hij aan hoe sommige Nederlanders "oververzekerd" zijn, waardoor na de begrafenis of crematie soms wel 10.000 euro in de zakken van de verzekeraars blijft zitten. Geld dat bedoeld was om de laatste eer te bewijzen, wordt omgezet in een extraatje voor de verzekeraar, terwijl erfgenamen en goede doelen naar hun deel kunnen fluiten.
Deze verzekeraars, die blijkbaar creatiever zijn in het bedenken van manieren om geld binnen te harken dan in het tonen van compassie, stellen voor om het "overschot" te besteden aan zaken als luxe broodjes en dure bloemstukken. Een suggestie die zo absurd is dat het bijna lachwekkend zou zijn, als het niet zo treurig was.
Het Verbond van Verzekeraars probeert deze praktijken te vergoelijken door te wijzen op de regels van de Nederlandsche Bank, die blijkbaar als schild worden gebruikt om deze onethische praktijken te rechtvaardigen. Natuurlijk, regels zijn regels, maar sinds wanneer zijn moraliteit en menselijkheid ondergeschikt geraakt aan bureaucratische kleinzieligheid?
In een land dat zichzelf prijst op rechtvaardigheid en fatsoen, is dit weer een voorbeeld van hoe het grote geld de overhand heeft gekregen over het algemeen belang. Waar is de tijd gebleven dat verzekeraars er waren om ons te dienen in plaats van ons te beroven? Het wordt tijd dat deze corporaties zich realiseren dat ze met mensen werken, niet met winstposten. Erfgenamen en goede doelen hebben recht op elke cent die hun dierbaren hebben achtergelaten, niet op een fooi die wordt weggegeven als zwijggeld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn bieden we politici als Pepijn van Houwelingen GRAAG een podium. Want in de mainstream media worden ze keihard gecensureerd. Vind jij het belangrijk dat wij dit doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Echte Rechtse Geluid elke dag weer te verkondigen!
Dit is niet alleen een kwestie van financiële ethiek; het is een kwestie van menselijkheid. Het Leger des Heils verdient lof voor het aan de kaak stellen van deze praktijken, maar lof alleen zal de gierigheid van uitvaartverzekeraars niet temperen. Het is tijd voor actie, voor verandering, en misschien wel voor een heroverweging van het hele systeem van uitvaartverzekeringen. Tot die tijd, Nederland, blijf waakzaam en laat je niet plukken door deze moderne grafrovers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten