9314082207 aedcf73c06 c

Geen kosten, alleen besparingen: Verzekeraars bestrijden fraude zelf

Binnenlandnov 02 2023, 13:00
Klaplopende graaiers pakken? Nah, onze hardwerkende verzekeraars regelen het zelf wel! Overheid aan de kant, de private sector komt er wel uit. Terwijl de overheid prat gaat op haar miljardenverslindende fraudebestrijding, zijn het de recht-door-zee verzekeraars die écht resultaat boeken. In 2022 wisten ze maar liefst tachtig miljoen euro aan onrechtmatig verkregen 'zakgeld' van bedriegers in hun eigen zak te houden. En dat allemaal zonder een rooie cent belastinggeld meldt het verbond van verzekeraars trots.
Uit de jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) blijkt dat er vorig jaar zo'n 10.000 wannabe miljonairs op heterdaad zijn betrapt op het plegen van fraude met verzekeringen. Dat is een daling van vijftien procent ten opzichte van het vorige jaar!
In 2021 werd er al voor een respectvol bedrag van 85 miljoen euro aan fraude gekeken door onze waakhonden. Het aantal gepleegde fraudes was toen gelijk aan dat van het jaar ervoor met 13.000 gevallen van bedrog. Richard Weurding, de algemeen directeur van het Verbond, doet echter niet aan voorspellingen. "Daar is het nog te vroeg voor," beweert hij.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In plaats van te leunen op de luie overheid, gaat de sector verder met preventie en opsporing. Het lijkt erop dat hun manieren werken - niet dat je daar iets over hoort in de mainstream media. Het moet nog blijken of de inspanningen tot dit resultaat hebben geleid, maar één ding is zeker: als de verzekeraars doorgaan op deze manier, slaat de klok wellicht twaalf voor onze onderwereld prinsen en prinsessen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten