richardmos

Hart voor Den Haag eist actie: "Stop met lanterfanten en pak de stadsproblemen aan!"

Binnenlandsep 06 2023, 13:00
De spanningen in het Haagse stadhuis nemen toe, aangezien het al ruim twee maanden geleden is dat het college viel en er nog steeds geen zicht is op een nieuw bestuurlijk team. Hart voor Den Haag, onder leiding van fractievoorzitter Richard de Mos, maakt zich ernstig zorgen over de trage vorming van een nieuw college te midden van een overvloed aan stadsproblemen.
"De inwoners van Den Haag begrijpen er niets van dat terwijl ze geconfronteerd worden met een wooncrisis, onveilige straten, overvolle afvalbakken en stijgende kosten, partijen op hun gemak de tijd nemen, vakanties vieren en elkaar voorzichtig aftasten," benadrukte De Mos. De lijst met stadsuitdagingen waar hij naar verwijst, is zorgwekkend: hoge erfpachtkosten, stijgende parkeertarieven, en verhoogde onroerendzaakbelasting (ozb).
De fractievoorzitter geeft aan dat zijn partij, die de grootste is in de gemeenteraad, klaar staat om deze problemen aan te pakken. "Het is hoog tijd dat we vooruitkijken en actie ondernemen. We hebben de oplossingen, zolang we bereid zijn over onze eigen schaduw te stappen en elkaar iets te gunnen", voegde hij eraan toe.
Richard de Mos trekt ook aan de alarmbel over het uitstellen van de stadsbegroting. Zolang er geen nieuw college is, blijft de begroting in de wachtstand, wat de druk op het stadhuis nog verder opvoert. Bovendien pleit De Mos voor het controversieel verklaren van een aantal kritieke dossiers. "Het is zinloos om verder te werken aan verschillende onderwerpen als we nog niet weten welke richting het nieuwe college op wil," verklaarde hij.
Maar wat de fractievoorzitter het meest steekt, is het gebrek aan transparantie in het formatieproces. Ondanks eerdere toezeggingen dat dit proces open en helder zou zijn, lijkt het erop dat de inwoners van Den Haag in het duister tasten. "Dit is schadelijk voor het vertrouwen in de politiek," aldus De Mos.
Met de raadsvergadering van aanstaande donderdag op komst, dringt De Mos aan op duidelijkheid over de voortgang van het formatieproces. De oproep is duidelijk: het is tijd voor actie en transparantie. De vraag is nu of andere partijen en belanghebbenden deze oproep zullen beantwoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten