1739177191 237659d085 c

De Coalitie van Wantrouwen: D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, CDA en DENK spugen de Haagse kiezer in het gezicht!

Binnenlandaug 30 2023, 14:00
Daar gaan we weer. Onder het mom van 'politieke diversiteit' hebben we opnieuw te maken met een knap staaltje van politieke acrobatiek. D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, CDA en DENK, een opmerkelijke mix, gaan samenwerken om een nieuwe coalitie te vormen. En dit allemaal op advies van verkenner Arie Slob. Een coalitie zo 'divers' dat de grootste partij, Hart voor Den Haag, schaamteloos wordt genegeerd.
Een "brede en diverse groep partijen", aldus de fractievoorzitter van D66, Marieke van Doorn. Ja, zó divers dat de grootste partij, Hart voor Den Haag, buitenspel wordt gezet! Oh ja en de VVD mag ook niet meer meedoen. De VVD lijkt gestraft te worden omdat zij de partij van de Mos niet uitsluiten. 

Terwijl wij over alles wilden praten, gebruikten sommige partijen de fictieve uitkomst van het hoger beroep om de grootste partij - opnieuw - uit te sluiten. 6 partijen gaan nu onderhandelen met hoeveel € ze de lasten voor burgers nóg verder gaan verhogen! #wektgeenvertrouwen

lot van bree
lot van bree
@lotvanbree

Zes partijen starten onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in Den Haag, schrijft @D66DenHaag ‘De verkennende gesprekken tussen D66, GroenLinks, PvdD, PvdA, CDA en DENK waren hoopgevend en gaan daarom nu een nieuwe fase in,’ aldus de partij.

639
Reply
De uitspraken van Richard de Mos snijden hout. "Terwijl wij over alles wilden praten, gebruikten sommige partijen de fictieve uitkomst van het hoger beroep om de grootste partij - opnieuw - uit te sluiten," zegt hij. Wat voor politiek spel wordt hier gespeeld? Zijn we echt zo ver gezakt dat partijen bewust de democratisch gekozen grootste partij gaan uitsluiten?
Het is triest om te zien dat een partij die massale steun van het volk heeft gekregen aan de zijlijn wordt gezet. De Mos en zijn team hebben zich onvermoeibaar ingezet voor hun kiezers, maar nu wordt hen de kans ontzegd om hun beleid en visie door te voeren. En waarvoor? Om een coalitie te creëren die waarschijnlijk zal wankelen onder het gewicht van haar eigen tegenstrijdigheden?
Wat we nu zien, is dat de gevestigde partijen de zorgen en wensen van veel Haagse inwoners negeren. Als dit de toon zet voor de komende jaren, hoe kunnen kiezers dan nog vertrouwen hebben in de Haagse democratie? Een systeem waarin politieke spelletjes en achterkameroverleg belangrijker lijken dan de wil van de kiezer.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is tijd dat de stem van het volk wordt gehoord en gerespecteerd. Het negeren van een partij zoals Hart voor Den Haag, die duidelijk de steun van de kiezers heeft, is niet de weg voorwaarts. Het ondergraaft het vertrouwen in het democratische proces en laat vele kiezers zich vervreemd voelen van de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten