shutterstock 1529519864

Burgemeester van Zanen waarschuwt voor demonstratie-chaos in Den Haag: "dit geeft aanleiding tot kopieergedrag"

Politiekaug 30 2023, 15:00
De impact van Extinction Rebellion op de samenleving is verontrustend en de gemeente Den Haag kijkt met bezorgdheid uit naar de aankomende demonstraties van deze radicale klimaatorganisatie. De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, heeft onlangs in een brief aan de Tweede Kamer zijn bezorgdheid geuit over de recente XR-demonstraties.
XR-sympathisanten hebben aangekondigd hun protest te intensiveren door dagelijks een deel van de snelweg in Den Haag te willen blokkeren. De A12 is al zeven keer eerder het toneel geweest van XR's blokkades, waarbij talloze klimaatactivisten doelbewust trachtten de openbare orde te verstoren.
Het probleem, zoals de burgemeester terecht opmerkt, is dat XR lijkt te mikken op grootschalige arrestaties als pressiemiddel. Dit plaatst de lokale autoriteiten voor een dilemma. Rechters hebben bepaald dat mensen niet kunnen worden gestraft wanneer ze bij een vreedzaam protest zijn gearresteerd en weggevoerd. Hierdoor verliest het Openbaar Ministerie de bevoegdheid om de snelwegblokkeerders te vervolgen.
Het gevolg is dat XR ongestoord verder kan gaan met het ontwrichten van de samenleving zonder enige vrees voor juridische consequenties. De burgemeester benadrukt terecht dat dit gedrag niet effectief kan worden aangepakt wanneer het massaal en langdurig plaatsvindt. Het gebrek aan juridische middelen voor plaatselijke bestuurders om met dergelijke situaties om te gaan, schept een zorgwekkend precedent. "Dit geeft aanleiding tot kopieergedrag". Aldus van Zanen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Tijdens de meest recente snelwegblokkade werden de gearresteerde demonstranten eenvoudigweg naar de rand van Den Haag gebracht en vrijgelaten zonder enige aanklacht. Verontrustend genoeg keerden sommigen zelfs terug naar de snelweg, wat de politie voor een onmogelijke taak stelt en tot grote frustratie leidt bij de wetshandhavers. Het wordt hoog tijd dat we een krachtiger standpunt innemen tegen dit gedrag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten