14086693619 1d5641df7d c

Pats! Nederlandse Belastingbetaler draait op voor "onvoorziene kosten" van de EU

EUaug 30 2023, 13:00
Volgens een document dat minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, wil de Europese Commissie een enorme som geld binnenhalen om "onvoorziene kosten" te dekken. Maar hoe "onvoorzien" zijn deze kosten werkelijk?
Het argument van "hoge inflatie" is een gotspe. Inflatie is een bekend economisch fenomeen, en het is de verantwoordelijkheid van de EU om met dit soort financiële schommelingen om te gaan zonder meteen de hand op te houden bij haar lidstaten. Het lijkt erop dat de Europese Commissie graag geld uitgeeft, zonder enige verantwoording af te leggen. Het meest verontrustende is misschien wel dat de EU erop staat om extra leningen te verstrekken aan Oekraïne. De EU-landen moeten garantstellingen afgeven, wat in feite betekent dat ze verplicht zijn dit geld uit te lenen. Dit is niets minder dan financieel knevelarij.
Nederland zou volgens deze plannen ruim 3,1 miljard extra moeten afdragen. En laten we niet vergeten dat dit bedrag nog kan oplopen als de EU besluit om meer aan Oekraïne te schenken of als de rentekosten stijgen. Het is verontrustend dat de Europese Commissie haar plannen wil doordrukken, ondanks het feit dat er was afgesproken dat de meerjarenbegroting niet halverwege opengebroken zou worden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk dat de EU een financieel wanbeheer heeft en haar lidstaten probeert op te zadelen met de gevolgen daarvan. Nederland, en andere lidstaten, moeten zich krachtig verzetten tegen deze buitensporige financiële eisen. De Europese Unie moet verantwoordelijkheid nemen voor haar eigen financiën en mag niet langer de lasten afschuiven op haar lidstaten. De betrokkenheid bij de Oekraïne-oorlog is niet onze verantwoordelijkheid, en het is absoluut onaanvaardbaar dat er voortdurend financiële middelen worden aangewend voor deze onbegrijpelijke situatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten