Kijk! Gideon van Meijeren legt uit wat het gevaar is van de totalitaire Europese DSA-wet

Politiekaug 29 2023, 9:00
De grote internetbedrijven moeten vanaf nu rekening houden met een belachelijke nieuwe Europese wet, de DSA. Deze wet veroorzaakt een totalitaire controle van het internet, waar onwelgevallige meningen "nepnieuws" genoemd worden. Dat zegt Gideon van Meijeren.
Het Tweede Kamerlid van FVD mocht langskomen bij BlackBox om hierover te vertellen. Niet zo gek, want hij heeft staatsrecht gestudeerd en is gespecialiseerd in de vrijheid van meningsuiting. Als iemand dus weet waar het over gaat, dan is hij het.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bewapen jezelf tegen de DSA! Word GRATIS abonnee van de DDS Nieuwsbrief zodat jij ALTIJD op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Daar legde hij uit dat de DSA een paar positieve aspecten heeft. Zo kunnen gebruikers voortaan in beroep gaan als hun account of hun posts verwijderd worden op social media. Tot nu toe was dat vrijwel altijd onmogelijk. Dat wordt dus anders.
Maar daar is het dan wel mee gezegd. Want de DSA is feitelijk gericht op het vernietigen van de meningsvrijheid. Er wordt gestreden tegen wat 'nepnieuws' genoemd wordt... maar dat 'nepnieuws' komt feitelijk gewoon neer op meningen die de elites niet aanstaan.
Bijvoorbeeld, er wordt gesteld dat stellen dat klimaatactivisten hypocriet zijn (als ze zelf wel de wereld overvliegen) "nepnieuws" is. Ook krijg je een melding van "nepnieuws" als je terecht duidelijk maakt dat onze steun voor de oorlog in Oekraïne onze economie beschadigt. Dat mag je niet zeggen. Waarom niet? Omdat de EU bepaald heeft dat het standpunt van de globalisten Waarheid is. En als je daar niet in meegaat, dan ben je gewoon hard aan het liegen. Niet écht natuurlijk, maar wel officieel.
Deze situatie wordt steeds enger, aldus Van Meijeren. We gaan steeds meer een kant op waarin de EU gaat bepalen wat wel en niet gezegd mag worden. En hoewel deze nieuwe regels nu alleen gelden voor "de grote spelers," verandert dit volgend jaar. Dan moeten de "kleine" spelers er ook aan geloven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS gaat zich niet laten knechten door de DSA! Maar dit betekent dat onze lezers ons financieel moeten steunen. Doneer aan DDS, houd ons in de lucht, en help ons de DSA te weerstaan!
Met andere woorden, dan geldt het ook voor een website als De Dagelijkse Standaard. Wij mogen dan dus niet meer schrijven dat GroenLinksers hypocriet tot op het bot zijn als ze lekker op vakantie gaan naar Thailand, maar ondertussen ook roepen dat er een vliegquotum moet komen voor de gewone Nederlander.
Wij blijven dat natuurlijk gewoon roepen - want het is waar. De EU heeft recht op haar eigen meningen, maar niet op haar eigen feiten. Maar dit betekent dat we jouw hulp nodig hebben om ons werk te kunnen blijven doen. De DSA komt er ook voor ons aan. Wij laten ons niet knechten. Strijd zij aan zij met ons voor een vrije pers: doneer aan DDS!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten