screenshot 2023 03 11 at 203552

Laurens Buijs brandt klimaatwetenschap af: "In de ban van radicale ideologie"

Binnenlandaug 28 2023, 20:00
Academicus Laurens Buijs is een specialist op het gebied van gender... en dus ook van Woke. De laatste tijd ziet hij in klimaatkringen een ontwikkeling plaatsvinden die hem heel erg doet denken aan zijn eigen vakgebied: radicale idealisten hebben het voor het zeggen en dissidenten wordt de mond gesnoerd.
Buijs heeft de laatste maanden vervelende ervaringen opgedaan op zijn vakgebied. Hoewel hij "progressief" is qua politiek heeft hij het aan de stok gekregen bij de UvA met Woke-idealisten omdat hij... er een andere, wat conservatievere opvatting op nahoudt wat betreft gender. Let wel, hij is echt geen conservatieve diehard. Maar hij vindt Woke-gender-ideologie wél destructief en laat dat duidelijk merken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en schrijf je GRATIS in voor de dagelijkse DDS Nieuwsbrief! Zo blijf je ELKE DAG op de hoogte van het échte rechtse nieuws:

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Dit heeft ervoor gezorgd dat hij moet knokken voor zijn professionele leven en dat hij steevast zwart wordt gemaakt door mensen met wie hij tot een jaar geleden nog goed samenwerkte. Apart.
Hoe dan ook, Buijs houdt de klimaatgekte ook goed in de gaten - en het is hem opgevallen dat wat er bij klimaat gebeurt verdomd veel lijkt op de woke-gender-gekte.
Hij komt daarop door het nieuws dat maar liefst 1.100 eminente wetenschappers nu in een artikel verklaren dat "er GEEN klimaatnoodtoestand" is. De brief is ondertekend door gerespecteerde wetenschappers... en zou dus flink wat impact moeten hebben op het debat.
Maar dat is niet zo. Het wordt zelfs helemaal doodgezwegen.
Buijs concludeert dat wat er in klimaatkringen gebeurt hetzelfde is als wat de wokies doen met de gendergekte.

Klimaatwetenschap heeft veel weg van gender studies: in de ban van radicale ideologie, gekaapt door foute financiële belangen, dissidenten worden gecanceld, “waarheid” wordt top-down afgedwongen. Geen academische vrijheid = geen pluriform debat = geen wetenschap.

Dr. Anastasia Maria Loupis
Dr. Anastasia Maria Loupis
@DrLoupis

1,100 eminent scientists declare: “There is NO climate emergency”.

Image
175
Reply
"Klimaatwetenschap heeft veel weg van gender studies," schrijft hij. "[I]n de ban van [een] radicale ideologie, gekaapt door foute financiële belangen, dissidenten worden gecanceld, 'waarheid' wordt top-down afgedwongen."
Vervolgens heeft hij een heel belangrijke boodschap wat betreft het belang van academische vrijheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS gaan we dagelijks los op de Woke- en Klimaatgekken. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Want het kartel beschadigt een IEDER die zich verzet tegen de globalistische agenda. Steun ons daarom! DONEER via BackMe en help ons een vuist te vormen tegen de zieke Woke-ideologie en de belachelijke klimaatgekte!
"Geen academische vrijheid," schrijft hij, "[is] geen pluriform debat." En geen pluriform debat is "geen wetenschap."
Met andere woorden, door de academische vrijheid zo te beknotten - of eigenlijk gewoon af te schaffen - is er van de wetenschap niets meer over.
En nee, daar valt eigenlijk niets tegen in te brengen. Wat Buijs zegt klopt volledig. Wetenschappelijk onderzoek wordt dus van binnenuit kapotgemaakt, zowel bij 'genderstudies' als bij klimaat. Natuurlijk eindigt het daar ook niet, he? Historici hebben het tegenwoordig ook erg moeilijk om goed wetenschappelijk onderzoek te verrichten omdat ze nooit en te nimmer conclusies mogen trekken die niet stellen dat het Westen altijd fout is geweest, en de rest van de wereld altijd goed. En zo zijn er nog wel meer vakgebieden te vinden waar de Frankfurter Schule-ideologen de wetenschap eigenlijk hebben afgeschaft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten