frits bosch column

- Frits Bosch - Buijs heeft kort geding verloren. Woke wint, alweer. “Het zijn monsters!”

Opiniejun 14 2023, 12:00
Woke is een vrouwendingetje. Dat blijkt telkens weer. En ze zijn er zeer succesvol mee. Het grijpt als een vreselijk virus om zich heen. Een medicijn is er niet tegen. Protesteren helpt niet. Woke is racistisch. Woke heeft de macht. Gefeliciteerd!
Voormalig docent aan de UvA Laurens Buijs heeft het kort geding verloren dat hij had aangespannen jegens de UvA. We hadden niet anders verwacht. Zijn kritiek op non-binair leidde tot zijn schorsing. Hij is nu definitief zijn baan kwijt. In hoger beroep gaan is een formaliteit. Het zorgt ervoor dat er een laatste stempel wordt gezet op het teloor gaan van de academische vrijheid. Nederlandse rechters zijn activistisch. Dat betekent dat ze niet onafhankelijk zijn maar een politieke benadering plegen bij het bepalen van de rechterlijke uitspraak. Buijs noemde zijn vrouwelijke belagers (belagers: “wij voelen ons onveilig door de benadering van genderidentiteit van Buijs”; “onveilig” is het toverwoord) monsters. Nu is die monster uitspraak misschien niet geheel verstandig als je baan op de tocht staat, maar wel zeer invoelbaar als je als mens zo in de hoek gedreven wordt, getergd wordt en machteloos gecanceld wordt. “Het zijn monsters”, juist die uitspraak leidde tot de rechterlijke uitspraak. De rechters gingen kritiekloos mee met de UvA en gingen voorbij aan de argumentatie van Buis. “Monsters”, ik zou de bekende variant willen gebruiken dat het reptielen zijn. De rechters hebben blijkbaar schijt aan het Handvest van de Europese Unie dat zegt dat de academische vrijheid gewaarborgd is in Artikel 13 van het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie: “de kunsten en wetenschappelijk onderzoek zijn vrij. De academische vrijheid wordt geëerbiedigd.” Blijkbaar kun je met EU afspraken en handvesten soepel omgaan mits het past in het wokescenario waar ook Ursula von der Leyen warm voor loopt. Maar frappant is eens te meer de grote mond die Mark Rutte opzet jegens Polen en Hongarije. Een toontje lager lijkt mij wel op z’n plaats. Nederland is naar een veel lager niveau afgegleden dan deze landen richting failed nation. Of zijn we dat al?
Ik kreeg een twitterberichtje van ene dr. Nanda Oudejans onder ogen: “ik durf wel te zeggen dat elke witte man boven de 50 in mijn irritatiezone zit.” En meer van dit soort discriminerende twitters, witte man”. Hoe walgelijk kun je worden? Ik heb haar eens opgezocht op Youtube. Ze is hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Ze laat in een interview weten dat rechters activistisch moeten zijn. De sociale wetenschap wordt ten grave gedragen. Hoe kan het zijn dat zij als hoofddocent met dit soort BS wel gehandhaafd wordt en Buijs niet? Absurd.
Zijn er nog uni’s in Nederland waar sociale wetenschappen als onafhankelijke wetenschap bedreven wordt, dus zonder activisme? Ik zou het niet weten. Het is te triest voor woorden. Oudejans vindt het leuk om talrijke keren met haar gezicht op YouTube te prijken. Aan haar ogen kun je zien dat ze niet vies is van een snuifje. Wetenschappelijke toegevoegde waarde zero. Ze laat zich samen met haar zoontje zien. Heeft pappa de benen genomen? Ze zal het ventje vanaf de wieg het activisme bijbrengen. O wee als hij boven de 50 komt als witte man, want dat zit hij in moeders irritatiezone. “Mevrouw Oudejans, u bent een racistisch mens, weet u dat wel?”
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Tot slot: het bestuur van de UvA moet zich heel diep schamen wat hier is gebeurd. In de tijd dat ik op de UvA werkzaam was werd prof Hans Daudt, politicoloog, op zijn kamer opgesloten door zijn studenten op de UvA eind jaren 60. Die toenmalige studenten hebben veel later hun excuses gemaakt “voor wat we u hebben aangedaan.” Het is te hopen dat het bestuur van de UvA heel snel excuses zal maken voor wat zij Laurens Buijs hebben aangedaan. Voor de woke dames ben ik er niet zo zeker van dat zij ooit hun excuses zullen maken. Waarom? Het zijn monsters, of nee, het zijn wat mij betreft reptielen.
N.B. Ik verneem zojuist dat prof Meinert Fennema, politicoloog, is overleden. Doet mij pijn. Ik heb samen met hem drie jaar op de UvA op dezelfde kamer gezeten. Hij was marxist en zeer bevlogen bezig met zijn proefschrift. Marxisme was in die tijd zeer populair, maar nu nog ‘subdued’. Hij betreurde het opsluiten en cancellen van Daudt. Daudt mocht door, Buijs niet… Het is van kwaad tot veel erger gegaan op de UvA helaas. Ik wens de familie van Fennema sterkte.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten