shutterstock 1157861293

Donald Trump haalt fel uit naar Biden en beschuldigt het Witte Huis van politieke vervolging

Buitenlandjun 14 2023, 13:00
In een emotionele toespraak voor zijn aanhangers heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump fel uitgehaald naar president Biden, waarbij hij beweert dat het Witte Huis achter zijn recente arrestatie zit. Trump reageerde op zijn voorgeleiding voor een rechtbank in Florida, waar hij officieel is aangeklaagd voor het achterhouden van geheime documenten na zijn vertrek uit het Witte Huis in 2021. Hoewel hij na twee uur werd vrijgelaten omdat hij volgens de aanklager geen vluchtrisico vormde, vloog Trump naar New Jersey waar hij zijn supporters toesprak op een golfclub.
Met verwijzing naar de historische woorden van president Roosevelt na de aanval op Pearl Harbor noemde Trump deze dag een "dag van schande". Hij bekritiseerde de zogenaamde politieke vervolging door de corrupte president, verwijzend naar Biden, en beschreef de arrestatie als een poging om de presidentsverkiezingen te beïnvloeden.
Als hij opnieuw tot president wordt gekozen, beloofde Trump dat hij een speciale aanklager zou aanstellen om Biden te laten vervolgen. Hij bestempelde zijn arrestatie als een vorm van politieke vervolging die typerend zou zijn voor fascistische of communistische staten, met als doel de Amerikaanse democratie te vernietigen. Trump hekelde het gebruik van de spionagewet uit 1917 als basis voor de aanklacht en betoogde dat deze wet niet bedoeld is om hem te bedreigen met een mogelijke gevangenisstraf van 400 jaar vanwege het behouden van zijn eigen presidentiële papieren. Hij wees op andere voormalige presidenten, zoals Joe Biden en Bill Clinton, die volgens hem ook presidentiële documenten en geluidsopnames hebben achtergehouden.
Vol vertrouwen verwacht Trump dat de aanklachten tegen hem zullen worden ingetrokken, aangezien hij van mening is dat hij het recht had om de bewuste documenten te bezitten. Hij benadrukte dat de dozen die bij hem thuis werden aangetroffen, "persoonlijke bezittingen" bevatten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten