shutterstock 184007120

Diederik Samsom (PvdA) onder vuur in Brussel: Strijd voor omstreden natuurplan roept weerstand op

EUjun 14 2023, 11:00
Het nieuws dat Diederik Samsom, voormalig PvdA-leider en rechterhand van eurocommissaris Frans Timmermans, onder vuur ligt in Brussel vanwege zijn gedram in de strijd voor een omstreden natuurherstelwet, is een verheugende ontwikkeling voor velen. Europarlementariërs uiten hun woede over de vermeende tactieken die Samsom hanteert om steun te vergaren voor dit controversiële plan.
Terwijl het Europees Parlement in Straatsburg bijeenkomt, besluit de Deense volksvertegenwoordiger Erik Poulsen van de liberale partij Venstre om met Samsom af te spreken voor een kop koffie in de bar schrijft de Telegraaf. Poulsen, die deel uitmaakt van de milieucommissie waar volgende week een belangrijke stemming plaatsvindt, heeft kritiek op de natuurherstelwet en hoopt op een gelegenheid om zijn gedachten te delen en vragen te stellen. Echter, de ontmoeting verloopt anders dan hij had verwacht.
Poulsen vertelt aan De Telegraaf dat hij werd geconfronteerd met een "team van politieke drammers" (zo kennen we de klimaatdrammer Samsom) dat er alles aan deed om hem te overtuigen om vóór het voorstel te stemmen. Hij kreeg te horen dat er geen alternatief plan beschikbaar was als het Parlement het voorstel zou terugsturen naar de Europese Commissie. Poulsen zegt: "Ze vertelden me dat als het voorstel wordt verworpen, we volgend jaar naar de verkiezingen gaan als mensen die niets goeds voor de natuur willen." Hoewel Poulsen benadrukt dat hij niet tegen het behoud van de natuur en biodiversiteit is, heeft hij wel bezwaren tegen het radicale wetsvoorstel van Timmermans.
Ook in Nederland ligt dit plan gevoelig. Experts en het kabinet vrezen dat bindende natuurdoelen kunnen leiden tot een tweede juridische stikstofcrisis. Het aanvullende voorstel om het gebruik van pesticiden te halveren, zorgt voor angst bij tegenstanders, die een ramp voor de land- en tuinbouwsector vrezen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is bemoedigend om te zien dat er Europarlementariërs zijn die kritisch durven te zijn en niet klakkeloos instemmen met een omstreden wet. Het feit dat Samsom onder vuur ligt, geeft hoop dat er ruimte is voor open debat en een zorgvuldige afweging van de gevolgen van dergelijke maatregelen. Het is belangrijk dat alle perspectieven worden gehoord en dat er naar een evenwichtige oplossing wordt gezocht die zowel de natuur als andere belangrijke sectoren van onze samenleving respecteert. Het is goed nieuws dat Timmermans en Samsom geen vrij baan krijgen om Europa te transformeren naar een Sovjet Unie 2.0 met de voedselschaarste die daarbij hoort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten