de dagelijkse standaard dh 00947

Oh jee! Hoekstra vandaag op gesprek... maar er is KRITIEK: 'Hij heeft geen klimaatervaring!'

EUaug 29 2023, 9:33
Vandaag is een belangrijke dag voor CDA'er Wopke Hoekstra. Hij gaat namelijk land bij Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Onder het genot van een bakje koffie moet hij haar ervan overtuigen dat hij de juiste man op de Europese klimaatplek is.
Natuurlijk is Hoekstra allerminst de juiste man voor welke plek dan ook. Hij heeft zijn partij om zeep geholpen, Pieter Omtzigt eruit gejaagd met stiekem gebackstab over "functie elders," en heeft het charisma van een natte dweil.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Word GRATIS lid van de DDS Nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het échte rechtse nieuws!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Maar helaas, in Europa maakt dat niets uit. Waar het ze daar om gaat is de nationaliteit (de Nederlandse, dus dat zit goed) en een politieke deal.
En daar heeft Hoekstra aan de ene kant profijt van... en aan de andere kant juist totaal niet. Want de sociaaldemocraten in Europa vinden het vreselijk dat hij naar voren geschoven is als opvolger van Frans Timmermans. Ze roepen namelijk dat hij "geen klimaatervaring!" heeft. Hij heeft dus niets te zoeken op deze portefeuille vinden zij.
Hilarisch genoeg vallen ze Hoekstra ook aan vanuit een ander perspectief. Zo zijn de Zuid-Europeanen boos op hem omdat hij in coronatijd niet lief genoeg tegen ze was. Volgens een Spaans Parlementslid zou hij bijvoorbeeld hebben gevraagd waarom die zuidelijke landen geen financiële buffers hadden zodat ze in tijden van crises ook nog voor zichzelf kunnen zorgen. Dat werd hem niet in dank afgenomen - en de Spanjaarden zinnen nu op wraak.
Aan de andere kant zijn er de machtige Europese christendemocraten die maar één ding belangrijk vinden: macht. Zij wilden één van de hullies op deze positie. De rest moet dat maar accepteren.
Wat er ook gebeurt, we kunnen er vrij zeker van zijn dat het een paar leuke dagen worden met Hoekstra. Let wel, niet voor Hoekstra, want ze gaan het hem natuurlijk best even lastig maken. 
Waarom? Ach, eigenlijk alleen maar omdat ze in Europa met een machtsspel bezig zijn - een spel dat Hoekstra zelf al jaren minstens net zo vies speelt als zij. Het is hem dus gegund.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten